dissabte, 16 d’agost del 2014

Presentació de la nova aplicació turística per a mòbils i tauletes





L’aplicació ofereix una detallada informació turística de la ciutat

Des d’ara la informació turística de Tortosa és molt més a prop gràcies a una nova aplicació per a mòbils i tauletes que pretén fer-la arribar a l’abast de tots els visitants i residents de la nostra ciutat.
L’eina, que vol esdevenir tot un referent turístic i cultural, ha estat promoguda per l’Ajuntament de Tortosa mitjançant la plataforma Guiarium.
Aquest nou dispositiu s’adequa a les necessitats dels turistes i ciutadans i està disponible en set idiomes: català, castellà, anglès, italià, francès, rus i alemany.
Els diferents recursos turístics, culturals i comercials de la ciutat i els seus serveis s’estructuren a partir de les seccions Què fer?, Què veure?, On dormir?, On menjar? i On comprar?
En el primer d’aquests apartats es pot contactar amb les diferents empreses de serveis turístics de la zona, ja sigui per rebre informació de les visites guiades o fins i tot alquilar bicicletes, cotxes o segways.
La secció Què veure? és una extensa guia dels diferents espais turístics i culturals de la ciutat i que et permet connectar l’MP3 per tal d’escoltar una narració de cadascun dels edificis o monuments. A més, des de l’opció “Més a prop teu” un sistema de geolocalització des del Google Maps et permet ubicar al mapa en el lloc adequat on estàs situat i conèixer els llocs d’interès cultural que hi són més a prop.
On menjar? et permet localitzar tots els restaurants de la zona i posar-hi comentaris.
A l’apartat On dormir? es poden consultar els preus de tots els hotels, allotjaments i cases rurals de la ciutat.
Finalment, en el darrer, On comprar?, hi consta un llistat d’un total de més de 500 comerços de la zona.
L’aplicació també compta d’un apartat de Rutes on explica els diversos itineraris que ofereix la ciutat com per exemple, el Call, la Via Verda, la Vall de Safan, els espais modernistes, els Centres d’Interpretació, la Ruta Tortosa Card, el passeig de les Fortificacions o la Ruta Arqueològica dels jaciments trobats per la URV que encara no està en funcionament.
Un altra opció de l’aplicació és “Events”, on es pot consultar l’actualitat més immediata de l’agenda cultural de la ciutat.
I per descomptat, no hi pot faltar un bloc pensat pels ciutadans tortosins, el de les promocions que es poden trobar a Tortosa. Promocions ofereix una explicació de cadascuna de les ofertes que es fan a data actual en els comerços i restaurants. També es poden veure els menús del dia dels restaurants i contactar amb els telèfons d’emergències i transports.
L’eina a més, permet gestionar els diferents continguts, incorporar nous actius turístics, enviar fotos, fer comentaris, crear noves rutes i informar-se de les Jornades Gastronòmiques. Tots aquests complements, però, són gestionats i supervisats per l’empresa Doble Columna mitjançant la plataforma mercarium i restarium.
L’impulsor del projecte, Enric Ginovart ha informat de tots els avantatges del nou dispositiu per a la ciutat i ha explicat que s’ha iniciat una campanya de màrketing per promocionar-la entre la població i que es pot descarregar des de l’Apple Store per fer-ho més visible internacionalment.
També ha detallat que abans de presentar-se oficialment ja s’havien enregistrat més de 100 descàrregues i que el dispositiu compta amb un elaborat sistema d’estadístiques per enregistrar les consultes amb detall.
Per la seva banda, el regidor de turisme, Alfredo Ferré ha qualificat l’eina de “moderna i àgil” i n’ha destacat el fet que incorpori totes les rutes i atractius de la ciutat, així com també l’opció d’escollir l’idioma.
Finalment ha volgut recordar que aquesta acció ha estat finançada en el marc del Pla de Foment Turístic i ha agraït la feina a l’empresa Inkubalia per tota la seva gestió.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 31 de juliol de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada