diumenge, 17 d’agost del 2014

Presentació del cartell de les Festes de la CInta




Es presenta el nou cartell de les Festes de la Cinta i s’anuncia la pregonera d’aquest any

El cartell de les Festes de la Cinta 2014 ha estat elaborat per part d’Ignasi Barrera, dissenyador gràfic de saeta.net.
L’autor del cartell, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de festes, Domingo Tomàs, la Reina de Festes, Júlia Audí Serret i la Reina Infantil, Àngela Calduch Hierro, han fet la inauguració i n’han presentat els detalls.
La imatge que encapçala les festes d’aquest any representa la cúpula de la Capella de la Cinta i els elements del seguici festiu de la ciutat.
La cúpula és representada d’una manera en què pot simular una nòria, i segons ha explicat el seu dissenyador, “simbolitza tot un acte festiu”.
Els elements tradicionals de la cúpula de la capella, així com els textos que hi són presents, han estat substituïts per tots els elements del seguici festiu de la ciutat, des de La Cucafera, fins a l’Aguilot.
També hi són representats els gegants de la ciutat que apareixen juntament amb els capgrossos corresponents.
Barrera ha volgut destacar que “la tipografia utilitzada és molt estilitzada i dinàmica”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel s’ha referit al cartell dient que “aquesta és la imatge gràfica de la festa” i ha anunciat que la pregonera d’aquest 2014 serà Cinta Adell Guiu, membre de la Comissió de Festes durant els últims 30 anys i responsable del vestuari de les pubilles i pubilletes. Com ja és habitual s’ha volgut buscar a una persona que conegui bé les Festes de la Cinta i la ciutat.
L’alcalde ha explicat que “per les seves mans han passat centenars de pubilles i pubilletes” i que “amb la seva elecció es vol fer un reconeixement a totes les persones que donen el seu esforç i el seu compromís amb l’organització de les festes”.
El pregó de les festes majors i la presentació de les pubilles i pubilletes tindran lloc el proper dissabte 30 d’agost al Parc Municipal Teodor González.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 11 d’agost de 2014


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada