dissabte, 5 d’abril del 2014

Milers de persones en defensa de l'Ebre





Els carrers de Sant Jaume d’Enveja i de Deltebre es van tenyir de blau en la multitudinària manifestació de la PDE.

El passat diumenge 30 de març es va celebrar la manifestació en defensa de l’Ebre que va aplegar més de 10.000 persones sota el lema “L’Ebre sense cabals és la mort del Delta”.
L’inici d’aquesta manifestació va ser a les Escoles de Sant Jaume d’Enveja i el final va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament de Deltebre.
Al llarg del recorregut de 3km, els diferents carrers es van omplir de gom a gom d’una immensa marea blava, sota els crits de protesta del transvasament de l’Ebre, així com l’aprovació del Pla Hidrològic de Conca que estableix al nostre territori uns cabals mínims i insuficients pel que fa a la preservació de la fauna i la flora autòctones, així com per a tots aquells cultius, com l’arròs i alhora per aquells que s’hi dediquen, ja que es veuran greument perjudicats per aquesta regulació.
A més, això comportaria a una imminent desaparició del Delta a causa de la falta de sediments, que cada cop són menys, i que ajuden a la seva conservació.
En finalitzar el recorregut, que afortunadament no es va veure perjudicat per les condicions meteorològiques, es van realitzar uns parlaments per part dels diferents membres de la PDE.
Entre ells, hi destaquen Susanna Abella, Joan Antoni Panisello o Manolo Tomás, entre d’altres.
Susanna Abella explicà que amb el Pla “farà falta aigua al nostre territori durant 10 mesos a l’any”. Va donar les gràcies a tots els assistents i va fer una crida per “tornar a posar tot el territori en lluita quan faci falta”.
Matilde fou l’encarregada de fer la benvinguda i llegir el pregó de la PDE.
Pel que fa a Manolo Tomás, va voler deixar clar que “la lluita no s’acabarà fins que arribin al final i guanyin aquesta batalla”.
A més, la manifestació va comptar amb la presència d’importants representants polítics dels diferents partits catalans en contra del Pla, com ara, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, el diputat del mateix parit, Alfred Bosch, el líder d’ICV, Joan Herrera, l’eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, el número dos a les europees per ERC, Ernest Maragall o el secretar d’organització de CDC, Josep Rull, entre d’altres.
També va comptar amb la participació dels alcaldes i regidors dels diversos municipis del territori que hi van voler donar suport.
 
Sant Jaume d’Enveja - Deltebre, 30 de març de 2014


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada