diumenge, 13 d’abril del 2014

Presentació del llibre de la Taula de Canvis a Tortosa




Es presenta a Tortosa el llibre “La Taula de Canvis i dipòsits de la ciutat de Tortosa 1587-1590” de Cinta Accensi i Fernando Garcia

La presentació del llibre de la Taula de Canvis de Tortosa, es dugué a terme a l’edifici d’època renaixentista, Espai Sant Domènech.
L’acte va comptar amb la presència de Mª Cinta Accensi, autora del llibre, entre d’altres historiadors i les autoritats de la ciutat.
Ramon Miravall, autor del pròleg del llibre, explicà que han pogut elaborar aquesta obra “gràcies a la documentació i intervenció dels professionals que han col·laborat”. També digué que és una obra que adquireix uns valors descriptius” i que “la gent es pot fer una idea de com era la Casa de la Ciutat i conèixer l’administració local”.
Pel que fa a Cinta Accensi, l’autora del llibre, explicà el costós treball per traduir els textos en català antic de la Taula de Canvis i també a l’hora d’elaborar les dades en un full de càlcul.
També va explicar que el llibre compta amb un recull fotogràfic important. Aquest llibre el va decidir escriure en homenatge al seu pare. Accensi també va voler donar les gràcies a Albert Curto i a Hilari Muñoz per la seva col·laboració i va lliurar uns vídeos en francès, català, anglès, italià i castellà a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en representació de l’Ajuntament.
L’historiador Hilari Muñoz, va animar a Cinta per tal que segueixi en aquesta tasca i va explicar que “gràcies a aquests estudis podem reconstruir la història de la ciutat”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair a tots els que han fet possible aquesta tasca i va felicitar a Cinta Accensi. En referència als vídeos digué que “els vídeos en diferents idiomes ens permetran tenir a l’abast de la gent tota aquesta història que volem donar a conèixer, en el marc de la festa del Renaixement”.
També explicà que “es tracta d’una història molt treballada” i que “a través dels números pots acabar coneixent quin rol es tenia a la ciutat i hi acabes convivint”.
Finalment, Cinta Accensi va cantar una cançó escrita per ella mateixa amb acompanyament de piano.
L’acte també va comptar amb la interpretació teatral de diferents papers típics de l’època, així com, els procuradors, el vigilant del mercat i dels pesos i mesures o el del jutge ordinari de la ciutat.
Tots els diners recaptats amb aquest llibre, es destinaran a finalitats solidàries.


Tortosa, 5 d’abril de 2014


Redactat per: Irene López






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada