diumenge, 6 d’abril del 2014

Presentació d'urbanització dels carrers Montcada, Bonaire i la plaça Montserrat







L’Ajuntament de Tortosa presenta els detalls de l’actuació d’urbanització del carrer Montcada fins al carrer Nou del Vall, i la plaça Montserrat.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i la tinent d’alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, han presentat el projecte d’urbanització del carrer Montcada, Bonaire i la plaça Montserrat, juntament amb l’arquitecte de l’obra, Xavier Gilabert.
Aquesta actuació està finançada amb el Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), ja que és una de les modificacions més importants que es faran al casc antic de la ciutat. El projecte permetrà connectar el centre de la ciutat amb la seva zona antiga i amb el nou aparcament soterrat del carrer Montcada.
Actualment l’obra encara està en procés de licitació, però en les pròximes setmanes es començaran a executar.
L’alcalde, Ferran Bel, ha explicat que “aquesta obra suposarà invertir la direcció dels carrers Montcada i del Vall”. També ha dit que “constarà d’una nova plaça on no es podrà aparcar, es posaran contenidors soterrats i també es plantaran arbres, tot al mateix nivell”.
Pel que fa a l’arquitecte de l’Obra, Xavier Gilabert, ha volgut deixar clar que es pretén “recuperar totalment els diferents serveis (sanejament, abastiment d’aigua, clavegueram...)” i que, a més, “es posaran nous desaigües per la millora en cas d’inundacions”. Explicà que “s’utilitzarà la pedra granítica grisa per a pavimentar tot el carrer Montcada”. Un material que ja s’ha utilitzat anteriorment en les altres millores dutes a terme al casc antic.
També ha informat que “s’incorporaran uns llambordins de formigó prefabricats a la zona on s’eixampla el carrer”.
Per la seva banda, l’alcalde, Ferran Bel, ha informat que “les obres s’adjudicaran d’aquí dues setmanes i a partir de llavors, ja es començaran les obres”. Ha explicat que “la superfície de l’actuació té un total de 2.068 m2 i es preveu una millora i ampliació de l’enllumenat públic, així com una renovació del sistema viari”. També ha explicat que “a les festes del Renaixement estarà en obres, però a les Festes de la Cinta ja estarà totalment operatiu”. Bel ha volgut demanar paciència i comprensió a tots els veïns, institucions i equipaments que es vegin afectats durant les obres. També ha explicat que “aquest equipament és una mesura importantíssima que permetrà aparcar a tot el casc antic i comptarà d’una plaça més gran”. Segons Bel, “amb l’actuació es guanyarà molt i això serà un gir important per a la zona”.
Finalment, s’ha informat que les obres, com a màxim implicarien un termini de sis mesos, tot i que, des de la corporació municipal es confia que es pugui escurçar el seu temps d’execució.
El cost total de l’obra serà d’uns 617.738€, finançats amb el PINCAT.
També s’ha esmentat la possibilitat que es pugui reconstruir un fanal per tal de recuperar el que hi havia hagut antigament a la plaça Montserrat i que va arribar a donar un nom a aquesta, que és el que avui i dia encara es coneix popularment com “La plaça dels farols”.


Tortosa, 31 de març de 2014


Redactat per. Irene López







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada