dissabte, 20 de setembre del 2014

Acte d'homenatge al tortosí absent





S’homenatja “els ambaixadors de Tortosa” en el marc de les Festes de la Cinta

En el dia més especial per a la ciutat de Tortosa, el Dia de la Cinta, se celebra un any més, l’acte d’homenatge al tortosí absent.
L’acte pretén homenatjar, de manera simbòlica i alhora commemorativa, a totes aquelles persones que per motius diversos resideixen fora de la ciutat.
Any rere any, el Dia de la Cinta, s’obre un període d’inscripció per als tortosins i tortosines que han retornat a la ciutat per la festa major.
Sovint es poden trobar diferents testimonis que fa moltíssims anys que assisteixen en aquest acte emotiu, i que tot i fer més de 20 anys que no resideixen a la ciutat, segueixen estimant-la com abans.  
L’acte, celebrat a l’Espai Sant Domènech, ha comptat amb l’assistència de les autoritats de la ciutat i dels familiars dels homenatjats.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que “és un acte que acull a totes aquelles persones que estan fora de Tortosa, que porten el record de Tortosa al present i que fan l’esforç de desplaçar-se fins a la ciutat en el marc de les festes”.
En nom de la ciutat, també ha donat les gràcies a tots ells perquè fa molts anys que estan fora del municipi i el mantenen ben present.
Bel ha explicat que “moltes vegades sou exemple i ens doneu exemple als tortosins d’aquí perquè me n’adono que encara teniu més autoestima des de fora que des de dins” i ha assegurat que “els que esteu fora veieu la ciutat amb més enyorança però a la vegada també expliqueu molt més les bondats de la ciutat que els que estem vivint aquí”.
Ha dit també, que són “els nostres ambaixadors a diferents llocs del país, de l’Estat i del món” i que, d’altra banda, vol agrair les propostes que alguns d’aquests ciutadans els fan arribar per tal de millorar el futur de Tortosa.
Finalment, ha recordat que “la ciutat pretén rendir un petit homenatge a tots els que esteu fent tortosinisme al llarg dels 364 dies de l’any restants” i que per tot plegat, vol encoratjar-los “a seguir fent aquesta tasca de projecció de la ciutat que esteu fent” i alhora donar-los les gràcies “perquè heu transmès aquesta estima i orgull de ser tortosí als vostres fills i filles”, tot recordant-los que “com més insígnies tingueu, més bon record tindreu de la nostra ciutat”.
Per la seva banda, el regidor de festes, Domingo Tomàs ha donat les gràcies a tots els participants en aquest acte tan especial i ha desitjat a tots ells unes molt bones festes i que segueixin assistint a l’acte molts anys més.
El lliurament de les insígnies ha estat a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i de la Reina de festes, Júlia Audí.
L’acte també ha comptat amb la interpretació del Pasdoble de Tortosa i de l’Himne de la Cinta, per part de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada