dissabte, 20 de setembre del 2014

VII Marxa de Torxes per la Independència





Més d’un miler de persones s’uneixen sota el clam “Ara és l’hora de decidir-ho tot!”

El dia previ a la Diada Nacional de Catalunya, centenars de municipis catalans organitzen marxes de torxes a favor de la independència.
La ciutat de Tortosa celebrà la seva setena edició, com ja és habitual, sortint des del Castell de la Suda i finalitzant el recorregut de la marxa a la plaça Barcelona.
La setena edició va aplegar gent vinguda d’arreu de les nostres terres que van omplir els carrers de la ciutat sota el lema “Ara és l’hora de decidir-ho tot”.
La marxa, que es desenvolupà sota un ambient festiu i reivindicatiu, va comptar amb més d’un miler de persones.
Segons les declaracions dels organitzadors de la Comissió de la Marxa de Torxes per la Independència, “valorem molt positivament l’èxit d’assistència a la VII Marxa de Torxes i també la conscienciació de les Terres de l’Ebre amb el procés que viu el poble català”.
El convidat d’aquest any va ser el mestre de les Illes Balears que va estar en vaga de fam en contra de la reforma educativa de les illes, Jaume Sastre.
Sastre digué que “cap llei ni cap govern pot lluitar contra la voluntat d’un poble” i que en aquests moments que vindran “es necessita fermesa, determinació i perseverança”.
També va destacar que “la diferència entre una societat democràtica i una societat on impera la llei de la selva, són els jutges i els tribunals” i que “per sobre de tot això està la justícia”.
Finalment, va afegir que “com deia Gandhi, si una llei és injusta, una obligació ètica que tenim és no reconèixer-la”.
L’artista visual, Antònia Ripoll va ser l’encarregada de fer la lectura del manifest centrat en la lluita duta a terme des del país i en la defensa del procés català.
Ripoll destacà que “les derrotes ens han fet avançar nacionalment i socialment” i que “amb la independència no s’acaba res, ans al contrari, comença tot”.
També es va aprofitar per fer una crida a la participació de la “V” humana de l’Onze de Setembre i es va agrair l’assistència dels grallers de Jesús i els Gaiters de l’Aguilot en la VII Marxa de Torxes per la Independència.
L’acte va comptar amb la cantada de jotes reivindicatives i de país, per part del grup ebrenc, Riu en So i amb la interpretació del Cant dels Segadors.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 10 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada