diumenge, 21 de setembre del 2014

La voluntat del poble català marca de nou una altra Diada històrica









Més d’un milió vuit-centes mil persones inunden els carrers de la capital del país

Un any més, la Diada Nacional de Catalunya va tornar a ser un èxit aclaparador que va reunir gent vinguda d’arreu del país, de diferents cultures i edats, sota el clam unànime “9-N votarem, 9-N guanyarem”, “Tant si com no, ara és l’hora!”.
La gran “V” de victòria, de voluntat i de votar, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural va unir la Diagonal i la Gran Via amb l’escenari del seu vèrtex situat a la Plaça de les Glòries.
La capçalera de la gran “V” estava formada pels membres de l’organització i pels representats polítics.
A les 17:14h, moment en el qual es va considerar formada la “V”, centenars de milers de persones alineades formant la senyera més llarga de la història d’aquesta nació, van demanar poder exercir el dret de vot el proper 9 de novembre, sota un ambient festiu, reivindicatiu i pacífic.
L’acte va comptar amb tres escenaris on al llarg de la jornada es van anar fent actuacions musicals i discursos.
A més, el moment més emotiu de la “V” va ser quan una noia que farà els 16 anys el proper 9 de novembre, introduí una papereta simbòlica dintre d’una urna per demanar que deixin votar a tots els catalans.
Pel que fa a les Terres de l’Ebre, cal esmentar la important xifra dels 83 autobusos que van desplaçar-se fins a Barcelona.
Més de 4.000 ebrencs van ocupar els trams 1 i 2 de la gran “V” històrica, entre la Plaça Pius XII i les torres de la Caixa.
La ciutat ebrenca que aportà més autobusos va ser Tortosa, amb 14 autobusos i a continuació la va seguir la capital del Montsià, Amposta, amb 9.
Un cop es va assolir l’objectiu, va tenir lloc un concert organitzat per Òmnium Cultural i es va fer una retuitejada massiva amb el hashtag #catalansvote9N.
Segons les dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la “V” va comptar amb un milió vuit-centes mil persones.
Finalment, des de l’ANC es va aprofitar per fer una crida a la ciutadania per fer-se voluntari del 9-N, per tal d’ajudar i col·laborar una sola tarda en la campanya Ara és l’hora!, engegada des de la mateixa organització.


Tortosa, 11 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada