dimecres, 7 de gener del 2015

Concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC)





La JONC interpreta “El Somni d’una Nit d’Estiu-Suite” al Teatre-Auditori Felip Pedrell

El Teatre-Auditori Felip Pedrell ha acollit el Concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que ha interpretat “El Somni d’una Nit d’Estiu-Suite”, una obra musical escrita pel compositor Felix Mendelssohn, present en l’obra de teatre de Shakespeare.
Aquesta obra conté un total de 10 moviments, entre els quals en destaquen la famosa “Marxa nupcial”, la “Dansa de comediants” o la “Fanfàrria”.
L’obra va ser interpretada pels Alevins de la JONC, amb la col·laboració del Quixote Quartet i sota la direcció de Manel Valdivieso.
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya és una formació que va néixer el setembre del 1993, sota el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC).
Aquesta formació d’Alevins no va aparèixer fins el 1997 i des de llavors, la JONC forma part de la Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que presideix el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
L’orquestra, col·labora en diversos Encontres amb tots els joves catalans arreu del territori i durant el període de vacances. El seu principal objectiu és aprofundir al màxim en la formació integral dels joves músics.
En les posteriors declaracions per part del director de la JONC, Manel Valdivieso, ens ha explicat que aquest projecte innovador de l’obra “El Somni d’una Nit d’Estiu”, “permet tocar de memòria una part de les peces i explica a través de la música els sentiments que s’experimenten a l’escenari”.
Ha dit també que “aquest espectacle es va estrenar fa dos anys i ha despertat passions arreu del territori català” i que “els joves intèrprets no tenen més de 16 anys”.
Valdivieso ha explicat que des de la JONC es demana un nivell elevat i un cert grau d’exigència, ja que aquest és un projecte de país on es posa en valor la importància de la feina realitzada des dels conservatoris de municipals de música del país i també el treball escènic, que esdevé clau per poder arribar a fer allò que més apassiona als joves, l’art de la música.
L’objectiu d’aquest projecte és que “els joves aprenguin a treballar en equip” i “amb les idees innovadores facin un espectacle apassionant i de més qualitat que ajudi a consolidar el sistema educatiu”.
L’orquestra dels Alevins està formada per un total de 52 joves, mentre que la JONC consta d’uns 160 músics en conjunt. En aquesta ruta iniciada a les nostres terres, es preveu visitar altres ciutats catalanes com Salou o Granollers, finalitzant el seu recorregut a la ciutat comtal.
Finalment, el director de la formació ha informat que al llarg de l’any la JONC organitza entre 4 i 5 trobades com aquesta per tal de donar a conèixer les seves interpretacions i el seu treball al llarg del territori català.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 3 de gener de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada