dissabte, 24 de gener del 2015

L'embarcador s'ubicarà al centre de la ciutat i es prolongarà el passeig fluvial







Tortosa ubicarà l’embarcador al centre de la ciutat per potenciar la navegació fluvial per l’Ebre

L’embarcador fluvial de la ciutat de Tortosa se situarà al centre de la ciutat, a la riba esquerra de l’Ebre, entre el Mercat Municipal i la Plaça Barcelona, per tal de potenciar el turisme i la navegació fluvial per l’Ebre.
La nova ubicació de l’embarcador consistirà en el trasllat del pantalà ubicat al marge esquerre de la façana fluvial, a l’alçada de Remolins i la posterior prolongació del passeig fluvial, una aposta per a la millora de les condicions fluvials de la ciutat que es va engegar l’any passat des de l’Ajuntament de Tortosa, i que ara ampliarà el seu recorregut amb 70 metres més.
A més, una de les millores que s’ha introduït és el condicionament de les dues rampes d’accés a la riba del riu, situades al davant del Mercat Municipal i que no compleixen amb la normativa, per tal que incorporin una barana de seguretat i escales.
Es podrà accedir a les embarcacions a través d’una passarel·la articulada amb superfície lliscant sobre la plataforma de formigó. Aquest nou enclavament facilitarà les maniobres d’atracament dels vaixells que s’hi podran acostar amb la proa a contra corrent.
Aquesta nova actuació s’emmarca dintre del projecte Xarxa Ebrebiosfera, gestionat pel conveni entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa i que compta amb el recolzament de l’IDECE, la Direcció General de Turisme i la Diputació de Tarragona.
El nou equipament ha tingut un cost total de 90.135,22€, entre els quals, uns 40.000€ han estat destinats a la Direcció General de Turisme i la Diputació de Tarragona per tal de millorar el dragatge del canal d’accés al port fluvial.
En la presentació dels detalls de la intervenció, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que “el trasllat del pantalà és un projecte ambiciós pel desenvolupament turístic de la ciutat” i que “les noves escales permetran millorar l’accés que fins ara no complia amb la normativa”. També ha volgut agrair la col·laboració del Consell Comarcal, des del programa de les quatre comarques, i de l’IDECE, responsable de l’avantprojecte. Finalment, ha informat que “es preveu que el llagut “Lo Sirgador” es pugui utilitzar des del centre de Tortosa, de cara a l’estiu o fent reserves”, ja que de moment encara no té els permisos per tornar a navegar.
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha afegit que "aquesta actuació d’àmbit territorial s'emmarca en la finalitat d'impulsar el turisme a les Terres de l'Ebre, mitjançant la potencialitat de la navegabilitat del riu, i també amb l'objectiu de dinamitzar l'economia i oferir uns serveis de primera qualitat a la ciutadania i als visitants". També ha destacat que “el termini de licitació pública finalitzarà d’aquí a un mes i es preveu que en 3 mesos, abans de la temporada turística de l’estiu, ja estigui enllestit l’embarcador”.
Per la seva banda, el president de l’Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Jordi Borràs,  explicà que “la CHE ja havia informat que no volia l’embarcador a l’alçada de Remolins i ara ja s’havia acabat el termini de 3 anys per canviar-lo de lloc” i que “a l’estar ubicat a la corba de la Façana Fluvial era un lloc amb un fort corrent i molt perillós”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 16 de gener de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada