dissabte, 17 de gener del 2015

Presentació del llibre "Infraestructures d'Estat: dels incompliments d'Espanya a l'esperança sobiranista"







Es presenta el llibre “Infraestructures d’Estat”, de Pere Macias i Òscar Oliver, a Tortosa

La Cambra de Tortosa ha acollit la presentació del llibre “Infraestructures d’Estat: dels incompliments d’Espanya a l’esperança sobiranista”, de Pere Macias, portaveu adjunt de CIU al Congrés de Madrid i d’Òscar Oliver, director comercial de l’empresa pública Aeroports de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de la Cambra de Comerç, José Luís Móra i les autoritats de la ciutat, entre d’altres.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que aquest llibre “és d’extremada actualitat, de futur, d’esperança i de reptes”. També ha fet referència al seu títol “Infraestructures d’Estat”, tot dient que “és un molt bon joc de paraules”.
El coautor del llibre, Òscar Oliver, ha explicat que el llibre inclou “les situacions paradigmàtiques de les infraestructures de l’Estat espanyol” i que “planteja els problemes i suggereix algunes possibles solucions que podrien evolucionar a la Catalunya de l’endemà”.
Oliver ha parlat d’alguns dels fets que apareixen reflectits al llibre, com és el cas de la deliberació de la gestió de l’aeroport de París amb Sud-Amèrica; la privatització de la Japaness Nacional Railway; la posada en marxa de la línia ferroviària de l’Estat espanyol a Cuba i la de Barcelona – Mataró, o la creació de l’empresa de Mango i la posterior obertura d’empreses a Taiwan i Singapur.
Per la seva banda, l’autor del llibre, Pere Macias, ha comparat la importància de les estructures d’estat que necessita Catalunya amb les “infraestructures d’estat” d’Espanya.
També ha explicat que el llibre “ha de ser útil de cara al 27-S” i que “al llarg de la història l’Estat espanyol ha incomplert el programa social amb Catalunya i amb el llibre té l’objectiu d’explicar-ho i donar a conèixer la bona política d’estat de Catalunya, que és mèrit de la gent i no de les empreses”.
Finalment, també s’ha referit a “l’esperança sobiranista”, present en el darrer capítol del llibre, anomenat “l’endemà”, on explica 7 o 8 episodis de ficció, amb alguns personatges coneguts, sobre el que podria passar a Catalunya en un futur estat independent.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 15 de gener de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada