diumenge, 1 de gener del 2017

Presentació del llibre - guia "A Espaiet"






Es presenta una guia completa de Tortosa, Els Ports i el seu entorn

El Museu de Tortosa va acollir la presentació d’una nova guia per a la ciutat de Tortosa, el llibre - guia “A Espaiet”. L’acte de presentació va comptar amb la presència de l’alcalde de Prat de Comte i representant de la Diputació de Tarragona al PN dels Ports, Juanjo Malràs, que va destacar que “aquest és un projecte que va sorgir fa 8 anys des del PN dels Ports” i que “aquesta guia formarà part de la col·lecció de 9 llibres més sobre diferents indrets de les Terres de l’Ebre”.
Pel que fa a la guia, va dir que “hem decidit dedicar el seu darrer número a Tortosa, ja que està molt lligada amb l’Ebre i no es concebria tampoc sense Els Ports” i que “ara toca treure’n el màxim rendiment del llibre basant-lo en la vessant turística, esportiva, de recerca i d’investigació”. A més, també va assenyalar que “cal buscar els elements que ens aporten aquesta riquesa de reconeixements”.
Per la seva banda, l’autor de la guia i representant de l’editorial Arola Editors, Ernest Costa, va explicar que “vaig començar a fer aquestes guies perquè el consumisme ha fet molt de mal en la manera de viatjar” i que “a l’any 2008 em vaig proposar d’escriure un volum de cada municipi i el de Tortosa ha estat el darrer que hem tret”. Va destacar que “amb el llibre es vol donar a conèixer allò que hi ha a cada municipi perquè, si no sabem el nom dels llocs, ens passen desapercebuts, si els coneixem, els estimem i defensem”.
Costa va agrair la col·laboració de la Diputació de Tarragona per editar tota la col·lecció de guies, així com l’ajut des del Parc Natural dels Ports.
També va defensar que “aquest és un reconeixement per a Tortosa i els seus habitants, ja que una gran part de les explicacions provenen de la participació de persones i institucions que han ajudat en la publicació i han donat el seu recolzament”.
Per la seva banda, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, va dir que “el llibre consta de tres parts: el Casc Urbà de la ciutat, l’entorn del PN dels Ports i els racons més amagats dels Ports” i que “també compta amb la participació de diferents personatges amb molta saviesa popular”.
L’acte va finalitzar amb el lliurament de diferents exemplars de la guia als principals col·laboradors i assistents”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 d’abril de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada