dissabte, 7 de gener del 2017

Presentació del llibre "Per què ha vingut en Salim?"






La fundació Vincles Intergeneracionals presenta un conte basat en el drama dels refugiats

Aquesta tarda, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ha acollit la presentació del conte “Per què ha vingut en Salim?”, una iniciativa de la fundació Vincles Intergeneracionals.
L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, Montse Esteve, que ha destacat que “cal agrair la implicació de la Biblioteca Marcel·lí Domingo i de la fundació Vincles per tirar endavant aquest projecte” i que “els diners obtinguts en la venda del conte es destinaran a l’acollida de refugiats a Tortosa i a Catalunya”. Ha agraït també “la implicació de l’il·lustrador Toni Térmens en el projecte a l’hora de fer els dibuixos” i ha desitjat que “des de la UNESCO Tortosa esperem que aquest conte agradi a grans i petits”.
Per la seva banda, la directora del projecte i representant de la fundació Vincles Intergeneracionals, Marita Ramírez, ha explicat que “a través d’aquest conte volem inculcar els valors humans de la tendresa i de la humanitat, uns valors que els trobem en el nostre dia a dia” i que el conte “ens transmet una experiència entranyable d’un nen refugiat, desarrelat de la seva terra i que arriba a un territori nou que el pot acceptar o rebutjar”. Ramírez ha dit que “també volem crear un espai de reflexió i de debat per a la canalla” i que “hem d’aprendre a cooperar i a ser solidaris amb els altres per assolir la Pau i perquè només amb confiança i autoestima podríem arreglar moltes coses”.
Per la seva banda, Federico Mayor Zaragoza, ha expressat que “nosaltres ens inventem contes per compartir, conviure i comprometre’ns amb la solidaritat de les generacions futures” i ha reblat que “en aquests contes podrem fer que els avis i àvies i els nens i nenes puguin estrenar contes tots els dies”.
L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha destacat que “aquest és un projecte voluntari on els xiquets i xiquetes s’ho han passat molt bé i els avis i àvies encara millor” i que “s’obté més reconeixement des de fora de la ciutat que no pas des de dins”. Pel que fa al conte, ha destacat que “és un conte molt especial i de rabiosa actualitat” i que “aquesta és una situació que, dissortadament, està passant a molts llocs del món”. I finalment, pensant en clau de ciutat i territori, ha explicat que “Tortosa és un poble d’acollida i en aquest sentit vol seguir-ho sent i s’està treballant en aquesta direcció”.
“Per què ha vingut en Salim?” és un conte escrit pels avis i àvies participants en el projecte Vincles Intergeneracionals coordinat juntament amb la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. El conte ens trasllada a l’univers, sovint desconegut, del drama que viuen cada dia milers de persones que fugen de la Guerra en busca d’un món millor en creuar el mar, els refugiats dels conflictes bèl·lics dels països del Pròxim Orient.
El protagonista, en Salim, i la seva família han de marxar del seu país a causa de les bombes que els destrueixen les cases i ja no pot anar a l’escola. En Salim arribarà a un lloc nou, completament desconegut i diferent per a ell en el qual haurà de veure com l’acullen i què poden fer els seus nous companys perquè torni a tenir amics.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 15 d’abril de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada