dimarts, 25 de març del 2014

Dia Mundial de la Poesia a Tortosa





El Palau Oliver de Boteller va acollir un any més, l’acte central del Dia Mundial de la Poesia

L’acte va ser presentat per Josep Cid i Fonollosa, lo Noi, i primerament va comptar amb la recitació del poema “Tan sols la paraula nua”, de Montserrat Abelló, per part dels membres del Consorci per a la Normalització Lingüística.
El director territorial del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, va llegir-lo en alemany.
A continuació, es va fer una recitació de poemes per part de tots aquells assistents que hi van voler col·laborar, ja fóra recitant poemes de diferents autors, o bé poemes propis.
Tot seguit es va fer un brindis per la poesia, pels poetes i per tots aquells que l’ajuden a difondre.
Finalment, es dugué a terme el concert “De Monllau a Margarit”, a càrrec del cantant i compositor Andreu Rifé i del guitarrista i acompanyant en la veu, Raúl Juan. Van interpretar poemes de David Monllau, Josep Bo, Jaume Gil de Biedma, Joan Margarit, Desideri Lombarte, Joan Vinyoli i Francesc Vicent Garcia (el Rector de Vallfogona), a banda d’alguns temes propis, com la banda sonora de la sèrie de “Polseres Vermelles”, “Fil de llum”.
Al llarg del concert, també van interpretar algunes cançons conegudes a les nostres terres com és el cas d’una cançó en defensa de l’Ebre, que van compondre juntament amb “Quico el Célio” i va comptar amb la col·laboració, d’Arturo Gaya.
L’acte  va estar organitzat per part dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre i Túbal, Cultura i Espectacles.

Tortosa, 21 de març de 2014

Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada