divendres, 7 de març del 2014

Presentació de la 1ª edició de la Festa de la Mel de Romer Crestada i calçotada popular




Aquest dimarts s’ha presentat la 1ª edició de la Festa de la Mel de Romer Crestada i Calçotada popular

L’acte es va celebrar a la Cambra de Comerç de Tortosa i comptà amb la presència del Sr. Francesc Minguell, director-gerent de la Cambra de Comerç i del Sr. Rafel Muria, gerent de mel Muria.
El Sr. Rafel Muria explicà que “van pensar que s’havia de fer una festa de la crestada del romer” i que “serà una festa molt familiar on s’organitzaran deu grups de 30 persones”.
També digué que “s’ha de potenciar el dinamisme del nostre poble i les novetats en les instal·lacions”.
Aquesta festa es celebrarà el proper 23 de març al Perelló i té com a principals objectius; promoure les tradicions lligades al món de la mel, difondre el “Muria Centre d’Interpretació Apícola”, potenciar el dinamisme del Perelló com a poble de la mel i potenciar els actius turístics del territori ebrenc.
Les activitats consistiran en vestir-se d’apicultor i participar de la crestada de la mel. A més, també es visitarà el Muria Centre d’Interpretació Apícola, que compta de diversos espais que permetran als visitants aprofundir de forma interactiva i didàctica en el món de l’apicultura. Al final del recorregut es podrà accedir a la botiga on hi ha un rusc amb abelles i una font de mel.
La visita compta amb el trasllat amb bus fins al bosc on hi ha les 2000 arnes de transhumància per crestar.
La festa es clourà amb una calçotada popular amenitzada per la xaranga Xim Xim Mig Grau.
Per aconseguir les entrades per a la fira, es podrà fer a través del web www.melmuria.com, on es podrà escollir l’hora i la data de visita.


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada