dissabte, 1 de març del 2014

XIX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre a Jesús







Jesús va acollir del 21 al 23 de febrer la XIX edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre.

El passat dissabte 22 es va dur a terme la recepció oficial a l’Ajuntament de Jesús del Sr. Francesc López, l’encarregat d’inaugurar la Fira i que va signar al Llibre d’Honor del Saló Noble.
A continuació es va inaugurar l’exposició de guarniments per a cavalls de muntura, treball, competició i artesania de cuir i l’exposició itinerant Pedra Seca al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.
A les 17:00h va tenir lloc la Inauguració Oficial de la Fira a càrrec del Sr. Francesc López Gilabert, xef del restaurant Torreó de l’Indià de l’Hotel Villa Retiro de Xerta i guardonat amb una estrella Michelin.
Tot seguit, es van iniciar els parlaments a la Plaça de la Creu.
El Sr. Pere Panisello, alcalde i president de l’EMD de Jesús, explicà que “la fira fa molt de goig perquè hi ha més productors, majoritàriament gent jove”. També va dir que “cal promoure el sector agrícola i fer campanyes per la venta de proximitat” i que “l’administració local està passant per uns moments difícils i l’any passat ja ho van haver de mencionar”. També va agrair la feina dels expositors, l’EMD, la Comissió de la fira i les autoritats.
El Sr. Fran López, xef del Torreó de l’Indià, va explicar que sempre ha recolzat els productes de la terra. Va mencionar “l’èxit i el reconeixement a les nostres terres” i els va animar a seguir endavant. També va voler agrair a Pere Panisello i a les autoritats el fet d’haver-lo convidat en la inauguració d’aquesta XIX edició i alhora va donar les gràcies a tots per assistir i va desitjar que “els vagi molt bé a tots els expositors”.
Finalment, el Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa explicà que en el Sector primari “cal ser constants en el treball” i “si vénen temps difícils caldrà fer-hi front”.
Bel va afegir que “malgrat que són temps difícils hem de fer tot un esforç i garantir la viabilitat de les oliveres i treballar conjuntament amb aquest sector” tanmateix, que “som un territori petit però molt ric i no tenim tot el reconeixement que ens mereixem”.
Cal destacar la referència als organitzadors de la fira, a tots aquells que hi treballen durant tot l’any i als expositors i visitants, que segons Bel, són essencials en aquests moments difícils i sobretot fan falta ànims i perseverança.
En finalitzar els parlaments, les pubilles i pubilletes de Jesús, juntament amb l’alcalde, Pere Panisello i l’alcalde de Tortosa, van fer el lliurament d’una insígnia, un morter, un quadre amb l’escut de l’EMD, un parell de llibres sobre les nostres terres i Jesús i la camisa i el mocador típics d’allí, al Sr. Francesc López.
La Banda Juvenil de l’Escola de Música Manel Martínez i Solà van interpretar “El pont sobre el riu Kwai” i “La banda al passat”.
D’altra banda també cal destacar la presentació de la matraca del campanar de Jesús que es va dur a terme al claustre de la Immaculada dissabte 22 de febrer, així com la XIX Trobada de Grallers i Dolçainers dels Països Catalans que va comptar amb una cercavila pels diferents carrers del poble.
Aquest any, però la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre ha aconseguit batre rècords amb una gran participació a tots els concursos i amb una major assistència de públic durant els dies de la fira.
L’alcalde de Jesús, Pere Panisello va donar les gràcies als expositors i a l’organització, ja que “tot el que es genera ens mou cada any a preparar un programa d’actes que també enguany ha acabat tenint una gran acceptació popular” que s’ha pogut veure al XV Concurs de llançadors amb la boca de pinyols d’olives, que va rebre una cinquantena de participants i també al XVI Concurs d’allioli juvenil que va comptar amb una trentena de participants.


Redactat per: Irene López






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada