divendres, 12 de juny del 2015

Inauguració de la 71ª edició de l'Expoebre-Ebreambient 2015






Tortosa acull la 71ª edició de l’Expoebre, la Fira de les Terres de l’Ebre, i el 10è Saló Ebreambient

Expoebre-Ebreambient 2015, la Fira Multisectorial de les Terres de l’Ebre, ha obert les seves portes aquesta tarda i es podrà visitar fins al 3 de maig al Pavelló Firal de Tortosa.
En aquesta edició, la fira compta amb un total de 175 expositors que mostraran els seus productes dels sectors de turisme, emprenedoria, medi ambient, artesania, automòbil, agrícola industrial i serveis al llarg dels 10.000 m2 de superfície expositiva.
Pel matí, el Pavelló Firal ha acollit les VI Jornades d’Emprenedoria dedicades al màrqueting on line.
La benvinguda ha estat a càrrec de Tere Marcelino, coordinadora dels Serveis Territorials del departament de Joventut a les Terres de l’Ebre, que ha destacat “la importància de la gent jove emprenedora d’aquestes terres” i ha explicat que “cal potenciar l’obertura d’un mercat a l’exterior i la creació d’empreses on line”.
El fundador de l’empresa Incubalia, Enric Ginovart ha impartit la xerrada “Com vendre per Internet i no morir amb l’intent!”, dirigit a les empreses o empresaris que volen iniciar la venda dels seus productes per Internet o millorar el seu canal d’e-commerce.
Aquesta tarda, el President de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha inaugurat l’Expoebre i ha visitat les instal·lacions de la fira, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de Fira Tortosa i tinent d’alcalde de l’àrea de promoció econòmica i fires, Emili Lehmann i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, entre d’altres autoritats de la ciutat.
A la roda de premsa, el president de Fira Tortosa i tinent d’alcalde de l’àrea de promoció econòmica i fires, Emili Lehmann, ha dit que “es tanca un cicle de quatre anys on hi ha hagut un creixement en la inversió en fires, tot i patir l’efecte de la crisi” i on “cal destacar l’esforç fet des de Fira Tortosa i la importància dels expositors”.
També ha afegit que “s’ha de continuar apostant per l’especialització de la fira sense deixar de banda la multisectorialitat” a partir dels “fruits que permeten tirar endavant l’atractiu per al visitant”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també ha recordat que ara es tanca un cicle de 4 anys i ha fet una petita valoració del mandat dient que “des de l’Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa, s’han posat en marxa nous certàmens firals, destacant la col·laboració públic-privada”. Ha valorat positivament “la gran feina que ha fet tot l’equip de Fira Tortosa, però molt especialment, a l’exregidor de fires, Ricard Forés i a l’actual regidor, Emili Lehmann”.
També ha agraït l’assistència de Josep Andreu que “ha impulsat una infraestructura logística que molts altres indrets voldrien tenir” i que “ha lluitat per millorar els accessos, a llarg termini, per poder donar servei a un territori, entre els quals també hi estan les Terres de l’Ebre”.
Finalment, ha volgut encoratjar a les empreses ebrenques perquè “duguin al Port de Tarragona noves línies de treball”.
Per la seva banda, el President de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Andreu, ha començat el seu parlament agraint la trucada de l’alcalde, de qui ha destacat que “és un bon polític i un gran amic”.
Pel que fa al Port de Tarragona, ha dit que “cal potenciar les línies de treball amb la Cambra de Comerç de Tortosa perquè es vagi coneixent a nivell de les Terres de l’Ebre” i ha recordat que és “el 5è port de l’Estat espanyol i el 2n a nivell català” en relació al moviment de mercaderies i que “Tarragona mou el 40% del volum total de les mercaderies del conjunt de Catalunya”. En relació al port d’Alcanar i de Sant Carles de la Ràpita, ha dit que “els seus objectius i estratègies són complementaris”.
Tot referint-se a l’Expoebre, ha fet referència a “la dimensió” de la fira que compta amb 180 expositors i ha dit que “cal concentrar esforços i felicitar la iniciativa que s’està duent a terme des de Fira Tortosa”. Finalment, ha dit que aquesta és “una jornada molt especial i interessant en el sector de l’emprenedoria”.
En les posteriors declaracions, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s’ha referit al Port de Tarragona, dient que “és una infraestructura de primer ordre que els ebrencs hem de fer nostra” i “compatible amb els projectes del port d’Alcanar a curt termini”.
Els ciutadans podran visitar l’Expoebre-Ebreambient 2015, la Fira de les Terres de l’Ebre, fins diumenge al Pavelló Firal de Tortosa, recordant que és d’entrada gratuïta.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 30 d’abril de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada