dilluns, 15 de juny del 2015

Valoració de la 71ª edició de l'Expoebre








L’Expoebre tanca les seves portes amb força afluència de visitants i pretén mantenir el model de col·laboració públic-privada en els nous certàmens firals

Aquesta tarda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del President de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha aprofitat la cloenda de la 71ª edició de l’Expoebre-Ebreambient 2015, per fer-ne la valoració. L’alcalde, Ferran Bel, ha valorat molt positivament els quatre dies de la fira “no només en l’àmbit climatològic, sinó també en els seus participants” destacant les jornades “d’ahir a la tarda i d’avui on hi ha hagut molta afluència”.
Ha recordat que “aquesta fira és gratuïta i accessible a tots els visitants” i que “malgrat la situació adversa, és una fira totalment consolidada”. En el mateix sentit ha explicat que al llarg dels quatre anys de mandat s’han pogut consolidar fires d’àmbits concrets i basades en l’especialització i la col·laboració públic-privada com és el cas de la Fira-Concurs d’Aus de Raça, la Festast o la recent TortosAntic, que ha estat un èxit.
Ha defensat que “cal apostar per un model de col·laboració públic-privada des de Fira Tortosa per poder consolidar noves fires de caràcter sectorial”. Finalment, ha agraït la tasca dels regidors de fires dels diferents mandats, Emili Lehmann i Ricard Forés, així com la feina que s’està duent a terme des de Fira Tortosa i que ha destacat que “cal que continuï en projecció de futur”.
La darrera tarda de l’Expoebre ha estat clau per acollir el lliurament de premis del 33è Concurs de Novetats de Productes i Estands. El Premi Ebreambient 2015 ha estat per Grain Art, pels seus tallers d’art-teràpia. El 1er accèssit ha estat per l’Observatori de l’Ebre, amb el programa d’activitats divulgatives i el 2n accèssit per Lebrinsa Quality, per FP-Saver Control Energètic.
En la categoria de millor producte o servei, el premi se l’ha endut Novatel Digital, per les seves càmeres HD de seguretat, metre que el 1er i 2n accèssits han anat a parar a Kids & Us, pels cursos d’anglès a partir d’un any i a Les Cosetes de Nanda, per la nova línia en bijuteria d’esmalt, respectivament.
Per últim, el Premi al Millor Estand d’Expoebre ha estat pel Canal Terres de l’Ebre, mitjà de comunicació del territori que al llarg d’aquesta tarda ha retransmès en directe, per a tots els municipis de Catalunya, el programa 1món.cat a través de la Xarxa de Comunicació Local. El programa ha comptat amb diferents entrevistes a referents de l’àmbit cultural i tradicional de les nostres terres i als representats de Fira Tortosa, a més de diferents actuacions com els Castellers de Tortosa o els abanderats de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa. El 1er accèssit se l’ha endut Santa Lucía Assegurances i el 2n l’Hipermercat Simply de Tortosa.
D’altra banda, cal destacar que aquest matí s’ha celebrat el dia de les Terres de l’Ebre i de la Creu Roja. En l’acte d’enlairament de la bandera de la Creu Roja, que finalment no s’ha pogut dur a terme per errors tècnics, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha valorat positivament les bones iniciatives que s’estan duent a terme des de Creu Roja dient que “avui tots durem la bandera de la Creu Roja enlairada al cor de manera simbòlica” i que “cal destacar els bons projecte per a la comunitat com és el cas del projecte de l’Institut Cristòfol Despuig en favor de la comunitat educativa”. Ha parlat de la caminada solidària d’aquest projecte que “combina esport i solidaritat” i que “està consolidada a la ciutat, ja que aporta un valor sentimental molt gran”.
L’acte també ha comptat amb la presència del president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera i del president de Fira Tortosa, Emili Lehmann. Al final de l’acte, el president de Creu Roja Tortosa ha rebut un xec de 700€ de mans d’un alumne de l’Institut Cristòfol Despuig, obtinguts de la caminada i cursa solidària.
A continuació, en el marc del dia de les Terres de l’Ebre, les autoritats de la ciutat han rebut al president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín Masdeu, i han fet una visita a tot el recinte firal.
En declaracions a la premsa, Masdeu s’ha mostrat satisfet per la “col·laboració intensa en la fira que cada any es dedica a una comarca diferent” i ha explicat el seu interès “per l’aposta del segell quatre comarques”.També ha parlat de la constitució de les Vegueries, dient que “cada cop hi ha més col·laboracions”.
En relació al segell de Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera, ha explicat que “és un exemple de col·laboració en les quatre comarques que ha d’existir i mantenir-se” i que “estem molt sorpresos del conveni de col·laboració amb el projecte Smart City impulsat des de Barcelona, ja que l’exposició de la Reserva de la Biosfera que es va fer a la Plaça de les Glòries va tenir el recinte de gom a gom”.
En el seu parlament des de la Sala d’Actes, Martín Masdeu ha volgut agrair a l’organització de l’Expoebre el fet d’haver-lo convidat a la comarca i ha parlat de l’actual situació de la comarca del Montsià i de la necessitat de col·laboració entre totes les comarques de l’Ebre. Recordant la importància dels sectors com la pesca o el cultiu de l’arròs a les nostres terres, que representa el 95% del que es consumeix a Catalunya, ha dit que “l’empresariat ha de creure en aquestes terres” i que “encara hi ha assignatures pendents que s’han d’emprendre de cara a un futur”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït “la feina feta des dels Consells Comarcals” i ha dit que “el Montsià és una comarca molt similar a les Terres de l’Ebre”. Ha parlat del COPATE, des d’on “s’ha pogut predefinir la feina de cinc consorcis en una sola estructura i s’han pogut consensuar les bases d’un consorci”. Ha reconegut la tasca de tots els alcaldes dels municipis i ha afegit, en relació al consorci, que “d’aquí uns anys s’escriurà la Gènesi del que serà un consorci vertebrador per al conjunt de les Terres de l’Ebre i un element determinant per als últims anys”.
Finalment, ha dit que ara que finalitza el mandat “cal posar en valor la feina feta des dels Consells Comarcals i donar-la a conèixer a tots aquells que des de la ignorància diuen que són ens inútils”.
En finalitzar l’acte, l’alcalde ha fet entrega d’un record de la ciutat al president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín Masdeu.
En la mateixa jornada també s’han presentat els Cursos d’Estiu de la URV que aquest any s’engloben en els següents: benestar a l’aula, biologia del sentiment, medicina o educació i “no volem sentir la paraula crisi”. Entre les jornades del CTE més rellevants, destaquen el disseny de nous productes turístics a les Terres de l’Ebre, la química de la xocolata o la introducció a la cuina molecular. L’acte ha comptat amb l’assistència del director de la URV de Tortosa, Azael Fabregat i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
També cal destacar que dissabte es va celebrar la tradicional recepció als expositors i càtering de la fira que va ser presidida per l’alcalde, Ferran Bel i el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann que van agrair la col·laboració dels expositors un any més en l’Expoebre i van demanar disculpes per si mai els han fallat durant aquests quatre anys de mandat.
Així doncs, la 71ª edició de l’Expoebre-Ebreambient 2015, la Fira Multisectorial de les Terres de l’Ebre, ha posat punt i final aquesta intensa agenda d’activitats amb una bona xifra de visitants, especialment en l’1 de maig, i espera així consolidar-se en un sector que des de Fira Tortosa vol obrir-se camí en l’especialització i seguir apostant en la col·laboració públic-privada de cara a noves fires d’àmbits específics que esdevindran, al igual que moltes altres, un referent en el nostre territori.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 3 de maig de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada