dilluns, 29 de juny del 2015

Valoració dels resultats electorals a Torotsa







CIU guanya a Tortosa, però perd la majoria absoluta, passant de 12 a 8 regidors. ERC i Movem Tortosa, augmenten.

Els col·legis de la ciutat van tancar les seves portes, a les 20:00h del vespre, amb un total de 13.681 votants. Va ser a partir d’aquest moment que es va començar a fer l’escrutini i, de mica en mica, es van anar avançant els primers resultats.
A la seu de CIU, la primera compareixença va ser per part de la tinent d’alcalde i número dos de la llista, Meritxell Roigé, quan encara hi havia un 60% dels vots escrutats.
En primer lloc, Roigé va anunciar que “observem que ERC i Movem Tortosa pugen, però no ho podem valorar fins tenir els resultats finals” i que “podria entrar la CUP, tot i que no és una sorpresa”.
Va afegir que “a hores d’ara encara no podem parlar de pactes” i va anunciar que CIU tindria assegurades les alcaldies a municipis com Jesús, Tortosa, Bítem, Arnes, Camarles o Gandesa.
La nit de resultats electorals anava avançant i s’anaven sabent tots els resultats dels municipis ebrencs, menys els de Tortosa. I és que l’alcalde de Tortosa i candidat de CIU, Ferran Bel, no ha volgut comunicar els resultats fins que s’ha tingut el 100% escrutat.
Els resultats electorals de Tortosa han estat els següents:
-CIU: 8
-ERC: 4
-Movem Tortosa: 4
-PSC: 3
-CUP: 1
-PP: 1
-PXC: No obté cap regidor.
En la compareixença als mitjans, Ferran Bel, ha explicat que “hem guanyat a totes les meses de Tortosa, menys a dos de Ferreries” i que “per 100 vots no tenim la novena regidora”. També ha dit que “a Jesús, Víctor Ferrando guanya amb 6 regidors” i que “a Bítem i a Els Reguers també guanyem, però a Campredó guanya ERC”.
Referint-se a Tortosa, ha dit que “no és el resultat que ens agradaria, però hi ha molta diferència amb la força més votada” i que “la marca del partit ha pesat negativament”. Ha afegit que “ERC i Movem Tortosa tenen entre 700 i 800 vots més i doblen els resultats, mentre que a CIU, tenim 4.633 vots i hem perdut entre 1.900 i 2.000”. Ha dit que “és necessari un pacte entre les diferents forces, però tenim l’ideal d’un govern estable” i que “la possibilitat que les altres formacions facin un pacte de tots contra nosaltres és molt difícil”.
Ha anunciat que “la setmana vinent iniciarem les converses i començarem per la segona força més votada” i que “comencem una situació de molta fragmentació política, amb la qual haurem de tirar endavant”.
Finalment, ha felicitat els 20 regidors elegits i “a les forces que han incrementat la seva representació (ERC, ICV i CUP)”. Ha manifestat que “l’Ajuntament seguirà tenint sis grups municipals” i que “hauríem pogut guanyar el novè, però se n’ha anat al PSC, no ho esperàvem, però ho felicitem”.
A les seus d’ERC i de Movem Tortosa hi ha hagut més celebració després de saber els resultats obtinguts. Des d’ERC s’han mostrat “satisfets” i han comunicat que també iniciaran les negociacions amb tots els partits les properes setmanes i consultaran a l’assemblea local de la militància per saber quina consideren que és la millor posició d’ERC.
Pel que fa a les altres comarques ebrenques, al Montsià, a la ciutat d’Amposta, la força més votada i la que abans ha donat a conèixer els resultats, ha estat ERC, amb el seu candidat, Adam Tomàs que ha obtingut 11 regidors, mentre que el fins ara partit del govern, CIU, ha obtingut 7 regidors.
A la Ribera d’Ebre, a la seva capital, Móra d’Ebre, seguirà al capdavant del govern l’actual alcalde, Joan Piñol, de CIU, que ha obtingut 7 regidors. Pel que fa a la Terra Alta, a Gandesa, repetirà l’alcaldia el grup de CIU, amb el seu candidat, Carles Luz.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 24 de maig de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada