dimecres, 15 de juliol del 2015

Inauguració de l'exposició "Misteri de la forma. Línia pura. El trajecte silenciós de Cinta Sabaté"






El Palau Oliver de Boteller acull l’exposició de l’artista local, Cinta Sabaté, que es podrà visitar fins el 26 de juliol

Des dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, s’ha volgut homenatjar l’artista local, Cinta Sabaté, és per això que s’ha organitzat aquesta exposició en reconeixement a la seva llarga trajectòria artística i silenciosa.
L’acte inaugural ha tingut lloc aquest vespre al Palau Oliver de Boteller i ha comptat amb l’assistència del director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; la comissària de l’exposició, Núria Gil i l’artista, Cinta Sabaté, entre d’altres autoritats de la ciutat.
El director dels Serveis Territorials de Cultura, Ferran Bladé, ha explicat que “era necessari que aquesta exposició estigués aquí i hem dedicat un esforç important per fer-ho possible”. Ha explicat que l’exposició compta amb peces de guix i de bronze de la dona i la maternitat elaborades per l’artista, a més d’obres de la col·lecció privada de la mateixa. Ha dit que Cinta Sabaté “és una artista contrastada, de vàlua diversa” i que “la seva tasca ens provoca una admiració serena”.
També ha volgut reconèixer la feina feta per part del Departament de Cultura dient que “si les coses es fan de forma constant, al final tot surt bé” i el suport econòmic i anímic de la Diputació de Tarragona. Ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, especialment al seu alcalde i també a la comissària de l’exposició, Núria Gil.
Ha afegit que “des dels Serveis Territorials de Cultura hem de posar en valor el que tenim a les Terres de l’Ebre” i que “l’Administració ha d’estar al servei de les persones i volem que sigui sempre així”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha dit que l’exposició “és un reconeixement a una persona poc coneguda i era de justícia fer-la” i que “el trajecte silenciós de Cinta Sabaté és un reflex de la seva personalitat, humil i treballadora i que es preocupa molt de les coses, de la ciutat i de tot el que l’envolta”. Ha afegit que “aquest acte de justícia no només se’l mereix l’artista, sinó també Tortosa, les Terres de l’Ebre i el país” i que “a Tortosa tenim moltes mancances, però posem en valor els nostres escultors”. Finalment, ha felicitat el Departament de Cultura per la seva feina, especialment al seu director, Ferran Bladé, i ha dit que “amb el pressupost que tenim hem de posar en valor el país”.
La comissària de l’exposició, Núria Gil, ha explicat que el títol de l’exposició neix arran d’uns versos que el poeta Gerard Vergés escrigué per a la Cinta Sabaté. Ha destacat “la feina i el treball sense protagonisme d’una escultora que va aconseguir la beca del Real Cercle Artístic de Catalunya i va rebre el primer premi d’escultura l’any 1967” i que “la idea de l’exposició està travada en un context poètic que recull les sinergies en aquest sentit”. Ha explicat que “les seves obres s’inspiren en l’experimentació i l’humanisme de Henry Moore” i que “les peces escultòriques són d’una qualitat extraordinària i mostren amb sensibilitat el món de la dona i el concepte de l’estima i de les emocions”.
Ha finalitzat la seva intervenció amb una cita de l’escriptor Joan Brossa: “el creador té dret a tirar endavant perquè aquest no avança si l’art no l’empeny”.
Finalment, l’artista, Cinta Sabaté, ha volgut agrair la feina del Departament de Cultura que “ha fet un gran esforç” i ha manifestat que estava “molt emocionada amb el parlament de Ferran Bel”.
Ha parlat d’una exposició “modesta i que aplega tota la història de l’obra” i s’ha mostrat agraïda amb el professor que li va concedir la beca en el seu temps. Ha destacat “la vessant humana i afectiva” de l’exposició i “l’ambient positiu i bonic” que l’ha acompanyada.
L’acte ha conclòs amb la interpretació de dues peces musicades i cantades per part dels seus fills i amb la recitació d’un poema musicat per part del seu marit, l’escriptor, Manel Ollé.
El Palau Oliver de Boteller acollirà l’exposició fins el dia 26 de juliol i es podrà visitar de dilluns a divendres de 18:00h a 20:00h i dissabtes i festius d’11:00h a 13:00h i de 18:00h a 20:00h.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 26 de juny de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada