dijous, 9 de juliol de 2015

L'ArtXiBarri 2015 arriba als carrers de TortosaLa Xarxa per la Convivència de Tortosa impulsa la 3ª edició de l’ArtXiBarri per tal de millorar les relacions de convivència i la cohesió social

Aquest dissabte, els carrers i les places dels barris del Casc Antic de Tortosa s’han omplert de les diferents activitats i dels participants de la 3ª edició de l’ArtXiBarri, una iniciativa impulsada per part de la Xarxa per la Convivència de Tortosa.
L’ArtXiBarri pretén apropar als ciutadans i participants de totes les ètnies i condicions socials la implicació i l’estima pels barris del Nucli Antic de la ciutat, així com millorar les relacions de convivència i la cohesió social.
Alguns dels seus reptes de futur per continuar avançant en el procés comunitari intercultural de la ciutat són: prioritzar l’ús dels espais urbans, cobrir les necessitats bàsiques i evitar la pobresa, treballar per una educació formal i comunitària, crear ocupació, impulsar la salut i el treball comunitari i garantir l’habitatge.
Aquest projecte està inclòs en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de l’Obra Social “La Caixa” i compta amb el recolzament de l’entitat ACISI i de l’Ajuntament de Tortosa.
Algunes de les activitats més destacades de la jornada han estat la Rua desperta – barris, el dinar comunitari, el taller “Fem pinya!” organitzat pels Castellers de Tortosa, el mural tradicional de l’ArtXiBarri que s’ha pintat al Passeig de Ronda o el taller de cant de llengües africanes “L’Absis sona B”, que s’ha dut a terme a la Plaça de l’Absis de la Catedral de Tortosa.
Cal destacar però, que durant el matí, la jornada d’activitats s’ha hagut de veure interrompuda per culpa de les fortes pluges i no s’han pogut reprendre les activitats amb total normalitat fins a la tarda.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de juny de 2015


Redactat per: Irene López   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada