dijous, 9 de juliol del 2015

L'ArtXiBarri 2015 arriba als carrers de Tortosa







La Xarxa per la Convivència de Tortosa impulsa la 3ª edició de l’ArtXiBarri per tal de millorar les relacions de convivència i la cohesió social

Aquest dissabte, els carrers i les places dels barris del Casc Antic de Tortosa s’han omplert de les diferents activitats i dels participants de la 3ª edició de l’ArtXiBarri, una iniciativa impulsada per part de la Xarxa per la Convivència de Tortosa.
L’ArtXiBarri pretén apropar als ciutadans i participants de totes les ètnies i condicions socials la implicació i l’estima pels barris del Nucli Antic de la ciutat, així com millorar les relacions de convivència i la cohesió social.
Alguns dels seus reptes de futur per continuar avançant en el procés comunitari intercultural de la ciutat són: prioritzar l’ús dels espais urbans, cobrir les necessitats bàsiques i evitar la pobresa, treballar per una educació formal i comunitària, crear ocupació, impulsar la salut i el treball comunitari i garantir l’habitatge.
Aquest projecte està inclòs en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de l’Obra Social “La Caixa” i compta amb el recolzament de l’entitat ACISI i de l’Ajuntament de Tortosa.
Algunes de les activitats més destacades de la jornada han estat la Rua desperta – barris, el dinar comunitari, el taller “Fem pinya!” organitzat pels Castellers de Tortosa, el mural tradicional de l’ArtXiBarri que s’ha pintat al Passeig de Ronda o el taller de cant de llengües africanes “L’Absis sona B”, que s’ha dut a terme a la Plaça de l’Absis de la Catedral de Tortosa.
Cal destacar però, que durant el matí, la jornada d’activitats s’ha hagut de veure interrompuda per culpa de les fortes pluges i no s’han pogut reprendre les activitats amb total normalitat fins a la tarda.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de juny de 2015


Redactat per: Irene López   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada