divendres, 24 de juliol del 2015

S'estrena la ruta "Hemingway a Tortosa"







L’empresa Terra Enllà presenta una nova ruta turística per a la ciutat que s’estrenarà a la Festa del Renaixement

Terra Enllà, l’empresa de turisme especialitzada en la temàtica de la Guerra Civil, ha presentat una nova ruta turística per a la ciutat de Tortosa que s’estrena aquesta Festa del Renaixement.
La ruta, anomenada “Hemingway a Tortosa”, pretén fer un recorregut al llarg de la història de l’escriptor nord-americà, Ernest Hemingway. Els visitants podran gaudir d’un extens recorregut de 2h per tota la ciutat per tal descobrir els llocs més rellevants per a l’escriptor al seu pas per Tortosa. Sortint des del refugi antiaeri nº 4, els visitants passaran per llocs emblemàtics com la Casa Bau, la Clínica Sabaté o el Pont Roig, al mateix temps que coneixeran alguns dels establiments de l’època com la Llibreria Viladrich o una parada de bacallaners del Mercat Municipal. La ruta finalitzarà a la fàbrica de xocolata “Xocolates Creo”, que es podrà visitar i fer una degustació dels diferents tipus de xocolata.
A la roda de premsa de presentació de la nova ruta, el regidor de turisme, Alfredo Ferré, ha explicat que “aquest és un exemple de col·laboració públic-privada i de recuperació de la memòria històrica”. Ha afegit que “aquests espais no serien visitables sense les empreses turístiques que aposten per Tortosa” i que “la temàtica de la guerra és molt interessant”.
Per la seva banda, el periodista i guia de la ruta, Andreu Caralt, ha explicat que la ruta “Hemingway a Tortosa”, “passa per espais com el refugi, l’Eixample o el Pont Roig; centrat en la figura d’Ernest Hemingway i dels seus companys periodistes que el van acompanyar”. Ha dit que “volem traslladar als turistes com era la ciutat en aquell moment” i que, “a més, els turistes podran degustar els xocolates de la fàbrica “Creo”.
També han avançat que aquest dissabte s’estrena una nova ruta “el Photowalk per la Tortosa de la Guerra Civil”, de la mà del fotògraf professional, José Carlos León, que ensenyarà els secrets per millorar la tècnica fotogràfica i incorporar els valors de les imatges. També es visiten els ponts de la ciutat, el nucli antic o el refugi antiaeri de la Guerra Civil.
L’antropòloga i guia de la ruta, Maite Hernández, ha explicat que la ruta “comptarà d’un horari nocturn especial per a la Festa del Renaixement” i que “cal sumar sinergies amb altres productes turístics”, fent referència a l’acord amb la ruta de la “Jueva de Tortosa” i la del refugi antiaeri nº 4, on els turistes que vagin a una d’aquestes rutes tindran un descompte per a l’altra.
També han informat que en aquests mesos de visites al refugi antiaeri, ja l’han visitat entre 350 i 370 persones.
Així doncs, la ciutat de Tortosa disposarà de noves rutes guiades per posar en valor el seu patrimoni i el llegat històric, que ajuden a ampliar, cada cop més, l’oferta turística que tan la caracteritza.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada