dimarts, 28 de juliol del 2015

La Busca de Tortosa presenta l'agenda d'espectacles de cara a la XX Festa del Renaixement







Des de La Busca de Tortosa s’han presentat les noves activitats que es faran en el marc de la XX Festa del Renaixement

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa on s’han donat a conèixer els diferents actes que ha organitzat La Busca de Tortosa, en el marc de la XX Festa del Renaixement.
La seva presidenta, Tere Castellà, ha explicat que “des de l’Associació de La Busca estimem la Festa del Renaixement i per això és el 4rt any consecutiu que organitzem activitats”. Ha recordat que “la Busca pretén representar els mercaders, menestrals i artistes de la baixa societat” i que “es volen seguir organitzant activitats culturals al llarg de tot l’any”.
També ha avançat que de cara a l’any vinent es té previst publicar un recull de tots els Col·loquis que s’han organitzat al llarg d’aquests quatre anys a La Busca.
Per la seva banda, el portaveu del PSC a Tortosa, Enric Roig, ha manifestat que “es vol recrear l’ambient del segle XVI a la casa Pairal de la família Gil de Federich amb la col·laboració de tots els veïns que ens ajuden a engalanar-la” i que també es podrà visitar “l’Espai de la Música”, el lloc de la casa on es recrea la música típica del segle XVI amb diversos instruments del musicòleg i organista Rossend Aymí.
Ha explicat que aquest any “s’ha pogut reproduir el Joc de l’Oca originari del segle XVI, que va ser un regal del rei Francesc I de Florència al rei espanyol” i que “els nens podran jugar-hi a sobre d’un gran taulell que es posarà a l’entrada del carrer”. Cal destacar que aquest joc s’afegeix als ja coneguts “Jocs de Sempre”, que recreen l’ambient del segle XVI a partir de diversos jocs de l’època, documentats a partir del quadre de Pieter Bruegel. Alguns d’aquests jocs són les bitlles, “el tamborino”, “l’aro” o l’espardenya, entre d’altres.
Roig, en representació de l’Associació de La Busca, ha afegit que “denunciem que La Biga ens exclogui del programa perquè creuen que un partit polític no pot fer actes culturals” i que “s’ha perdut el color de la Festa”.
Finalment, ha defensat que “cal impulsar els valors de caràcter progressista i sumar-se a la Festa per treballar d’una altra manera”.
D’altra banda, també s’ha informat sobre el Col·loqui del Renaixement d’aquesta edició, que aquest any s’anomena “Jugar al segle XVI”. Tindrà lloc el divendres de la Festa a les 20:30h i serà a càrrec d’Enric Roig i Iñaki Copoví.
Entre les altres activitats lúdiques de La Busca, hi destaca Dalmau “Lo Tortosí”, l’espectacle que recupera la figura de Josep Dalmau, “Lo Tortosí”, un mag que va actuar a la Cort de Carles V i va ser molt important a l’època pels diferents escenaris europeus, tot i arribar a ser perseguit fins a tres cops per la Inquisició. L’espectacle es va estrenar l’any passat i va tenir una molt bona acollida.
A més, durant els dies de la Festa, hom que passi per la Casa de la família Gil de Federich podrà trobar-se amb el notari barceloní treballant a la seva notaria, la qual fundà a finals del segle XVI a la ciutat de Tortosa. Tots els seus visitants podran endur-se un certificat justificant la seva visita a la Casa, signat pel mateix notari i, fins i tot, tindran l’oportunitat de poder fer-se una fotografia amb ell.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 16 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada