divendres, 13 de desembre del 2013

VI Fira de Nadal al Nucli Antic








Del 6 al 8 de desembre la ciutat de Tortosa va acollir la Fira de Nadal al Nucli Antic.

Divendres a les 17:00h es va inaugurar la VI Fira de Nadal al Nucli Antic i hi van assistir les autoritats de la ciutat que van visitar les diferents paradetes i a les 18:00h es va fer l’encesa de les llums de Nadal de la ciutat.
El mateix dia de la inauguració també es va organitzar un espectacle itinerant, “Pastorets” i el taller “L’aventura de la natura”.
La fira d’aquest any va comptar amb prop d’una seixantena d’expositors que oferien diversos productes als visitants, com embotits, torrons, xocolata, elements decoratius, avets...
Durant els dies de la fira es van dur a terme diferents activitats com els “pinta cares” o les “Manualitats de Nadal”. També hi havia tallers on els més petits van fer des de postals nadalenques fins a morters decorats.
Dissabte es va representar un contacontes a les 11:30h i el teatre infantil amb el Caga Tió, a càrrec de Rovell d’Ou, a la Plaça de l’Absis.
El darrer dia de la fira es va poder visitar la “Mini escola de Circ” a la Plaça de l’Absis o l’actuació de màgia a càrrec del Mag Iñaki, a la plaça de la Cinta.
A les 19:00h també es va fer una xocolatada a la Plaça de l’Absis.
A més, es van organitzar un parell de concursos, el “1er Concurs d’arbres de Nadal reciclats”, a càrrec de Més que Nou i el “6è Concurs de postals de Nadal”, a càrrec de Legna Fotògrafs.
Al llarg de tots els dies es va poder visitar el Corral d’Animals del restaurant Pous de la Neu i l’Exposició de Joguines Antigues, que aquest any ha estat situada en un lloc molt més ampli i més idoni, el Palau Oliver de Boteller.
L’Exposició es va poder realitzar un any més gràcies a la col·laboració d’una desena de col·leccionistes que van aportar diverses peces de col·leccions privades per ser exposades.
Constava de diferents diorames dedicats a tot tipus de joguines del segle passat, la més antiga de les quals era del 1890. També hi havia diorames dedicats a joguines aportades per la família de Lamote de Grignon de Tortosa, peces dels coneguts Madelman o també autèntics cavallets de fusta de l’any 1930, entre d’altres.
A l’acte inaugural de l’exposició van assistir les autoritats de la ciutat, els organitzadors de l’exposició i els expositors.
Vam poder parlar amb un dels expositors, el Sr. Sergi Calvo, col·leccionista de joguines, el qual ens va explicar que “s’està intentant de posar aquesta exposició en algun lloc fix i amb la intenció que es pugui visitar durant més temps”.
Durant totes les festes de Nadal es podrà visitar l’Exposició de diorames i pessebres, ubicada a la Plaça de l’Absis, que ha estat organitzada per l’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre. En aquesta exposició els visitants podran trobar pessebres de tots els tipus i de diferents mides.
També es podrà seguir visitant la mostra de “Cucaferes de l’Ebre”, a càrrec dels membres d’AArt.TEbre i l’exposició “Artenfira.cat 2013” al Taller de Cinta Dalmau.
Aquest any, la Fira de Nadal al Nucli Antic ha comptat amb un gran èxit d’assistents durant tots els dies.


Redactat per : Irene López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada