dissabte, 7 de desembre del 2013

XI Mostra del Cucafera Folk









Tortosa va acollir l’11ª Mostra de Folklore Popular els dissabtes 23 i 30 de novembre.

Un any més es va celebrar el “Cucafera Folk” amb diferents activitats per la ciutat.
El primer dissabte es va fer el tradicional pregó a càrrec de l’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa al Saló de plens de l’Ajuntament.
A les 12h es va fer la plantada dels gegants de les quatre capitals de comarques de les Terres de l’Ebre que van ser convidats (Móra d’Ebre, Amposta, Gandesa i Tortosa), els gegants de les entitats de la ciutat, l’associació 4+1, Lo Golafre i la Colla Jove de Dolçainers. També es va donar la benvinguda als gegants padrins de Barcelona i Vic.
Tot seguit es va fer el Concert de Vermut al Centre Cultural de l’Escorxador, on les formacions musicals de la ciutat i les de les ciutats de Barcelona i Vic, van amenitzar el vermut.
Per la tarda es va fer una cercavila de gegants pels carrers de la ciutat fins la plaça de l’Ajuntament, en honor a la nova parella de gegants de la ciutat.
A les 18:30h es va fer el Bateig dels gegants Ramon Berenguer IV I Peronella d’Aragó, que van rebre els regals per part dels padrins de Vic i Barcelona. Les tres parelles de gegants van tancar l’acte amb un ball en honor dels nous gegants de la ciutat inspirats en els desapareguts el 1958. A l’acte també hi va assistir l’alcalde de la ciutat de Vic, Josep Mª Vila d’Abadal i les autoritats de la ciutat.
En finalitzar l’acte, va fer-se una xocolatada infantil amb motiu del bateig dels gegants, on van estar-hi convidats els més petits dels assistents.
El darrer dia de la mostra de Folklore Popular, es van organitzar tallers de portadors de capgrossos i gegants a la plaça de l’Ajuntament i a les 12h l’associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre van presentar les seves diferents  interpretacions de la cucafera segons els oficis del territori a l’Espai Mossèn Sol.
Per la tarda es va fer un seguici festiu per concloure l’11ª edició del “Cucafera Folk”.


Redactat per: Irene López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada