divendres, 4 de juliol del 2014

10è aniversari de l'Associació de veïns del Centre-Nucli Antic de Tortosa







S’inaugura la Capella de la Mare de Déu de la Rosa i es lliuren uns records en motiu del 10è aniversari de l’Associació de veïns del Centre-Nucli Antic de Tortosa

Dissabte es va fer la inauguració de la remodelació de la Capella de la Mare de Déu de la Rosa i va comptar amb la presència del mossèn José Luís Arín, que fou l’encarregat de fer-ne la benedicció.
El Sr. Esteve Canalda, membre de l’Associació de Veïns, va recitar un poema que havia escrit ell mateix.
D’altra banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, explicà que aquest acte “té un simbolisme que val la pena destacar” i que “ servirà a la memòria de la gent que va fer gran aquest carrer”.
També va donar importància a tota la gent que va fer l’aposta per aquesta zona, ja que l’acció de l’Ajuntament no és mai suficient. Va voler dirigir un reconeixement especial a tots els comerciants del Centre-Nucli antic de la ciutat.
Finalment va explicar el temps que va costar de tirar endavant aquest projecte i va agrair a l’Associació de veïns la seva insistència, ja que “no hauria estat possible sense ells”.
En finalitzar l’acte es va fer un vermut popular a la plaça de la Cinta i va actuar  La Tuna Folk.
Per la tarda es va fer un passacarrers a càrrec de la Banda de Música Manel Martínez i Solà de Jesús i també es van lliurar uns records a totes les persones destacades del barri, des de les pubilles, comerciants i presidents fins als policies i carters.
La placa que es va lliurar ha estat creada per l’artista del mateix barri, Joan Iniesta.
La regidora de barri, Matilde Villarroya, va reconèixer “la implicació de tots els membres de l’Associació de veïns” i es mostrà agraïda “per la col·laboració i la tasca que fan”.
Explicà que “des de l’Associació de veïns es va decidir tirar endavant aquest barri” i que “s’està fent una funció de dinamització de la zona molt important”. A més, va destacar els dos fets més importants per al barri, “vetllar pels interessos del barri i fer aportacions per a la llei de barris”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va felicitar a l’Associació de veïns pel seu 10è aniversari i va voler destacar que “és important que l’associació senti l’escalfor de tota la gent del barri”. Va remarcar la feina dels veïns que “en els anys de més dificultat ha hagut veïns que han passat per moments difícils i que van resistir”.
També va donar les gràcies a tots ells perquè des de fa un temps “el casc antic comença a ser un altre gràcies al treball col·lectiu” i va informar que “ la seu de l’Associació de veïns es posarà a l’espai multi usos de la Plaça de l’Absis en els propers anys”.
Per concloure l’acte de celebració del deu anys de l’Associació de veïns del Centre-Nucli Antic de Tortosa, es va fer un concert a la Plaça de l’Absis, a càrrec de la Banda de Música Manel Martínez i Solà de Jesús.


Tortosa, 28 de juny de 2014  


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada