dimecres, 2 de juliol del 2014

Inauguració de l'exposició Llavor ebrenca al palau




Algunes de les obres dels importants escultors ebrencs dels segles XIX i XX s’exposen al Palau Oliver de Boteller

Des dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i amb el recolzament de la Diputació de Tarragona s’ha organitzat l’exposició “Llavor ebrenca al Palau”, on es mostren peces dels escultors més rellevants de les nostres terres en els segles XIX i XX.
L’exposició, que s’estructura al voltant de tres eixos (la dona, el món del treball i els personatges referents), compta amb diferents treballs d’autors com Innocenci Soriano-Montagut, Julio Antonio, Agustí Querol, Víctor Cerveto o Josep Mª Alcoverro, entre d’altres.
A més, la mostra pretén donar un reconeixement a tots escultors ebrencs que van dur el nom d’aquestes terres arreu, ja que aquesta llavor artística que ells van plantar és la que ha estat cultivada per totes les posteriors generacions d’artistes i que finalment recull els seus fruits en aquesta exposició, que ha esdevingut l’acte central del tricentenari a les Terres de l’Ebre.
La seva comissària, Núria Gil, explicà que “calen objectius innovadors per a la valoració del patrimoni” i que l’exposició “té les arrels al territori i a la mediterraneïtat i comprèn diferents èpoques històriques”.
També va destacar la importància del col·leccionisme públic i privat, les institucions i els particulars a l’hora de fer l’exposició.
Finalment, digué que “la llavor dóna naixença a una planta, si donem aquestes característiques a les obres d’art, segur que creixerem tots”.
D’altra banda, la representant de la Diputació de Tarragona, Judith Fàbregues, qualificà la mostra com “una exposició d’orgull i reconeixement” i afirmà que “les exposicions petites són a les que més se’ls exigeix”.
En nom de la Diputació de Tarragona, explicà que estan “molt orgullosos d’aquesta exposició dels grans autors cultivats aquí al territori en els segles XIX i XX”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va parlar en nom de tots els ajuntaments que havien participat en la mostra i va dir que “és important liderar un projecte com aquest en un moment complicat com aquest” i que “quan hi ha iniciativa i il·lusió les coses es poden tirar endavant”.
Explicà que “aquesta exposició ha de contribuir a millorar la nostra autoestima” i que “ha de servir per posar en valor a tots aquests escultors d’un alt nivell artístic i d’orgull territorial”.
Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, destacà la importància de “gestionar tots els detalls per a que el resultat sigui tan bo com el que tenim” i que “des del 2013 s’ha estat preparant l’exposició i s’hi ha dedicat molts esforços”.
També explicà que “l’exposició representa una part important del millor dels escultors ebrencs” i que “és motiu de reflexió per posar en valor tot allò que és nostre i que ha de fer-nos sentir satisfets”.
L’acte inaugural es va cloure amb la interpretació d’uns fragments de “La flauta màgica” per part de dos alumnes del Conservatori Municipal de Música.
L’exposició es podrà visitar fins el 27 de juliol.


Tortosa, 27 de juny de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada