diumenge, 6 de juliol del 2014

Tortosa, cultiva l'art de viure










Es presenta un nou llibre fotogràfic de la ciutat “Tortosa, cultiva l’art de viure”

Un grup de diversos fotògrafs de la ciutat han col·laborat en l’edició d’aquest llibre fotogràfic que mostra tot el patrimoni tant natural com cultural de la Tortosa més històrica fins a l’actualitat.
El fotògraf i director del projecte, Toni Prim va voler donar les gràcies especialment a l’alcalde per “l’acollida magnífica del projecte”. Explicà que han fet treballs similars en altres territoris i quan van descobrir Tortosa “vam veure una ciutat excepcional amb un territori molt potent”.
Prim també va donar les gràcies a tots els fotògrafs tortosins que hi ha col·laborat perquè “hi ha imatges que no s’haurien pogut fer”.
Explicà que es tracta “d’un llibre diacrònic i sincrònic a la vegada” perquè ens situa a la Tortosa d’abans i ens descobreix com és avui el nostre territori i que “un llibre és un acte d’amor i cada imatge és un acte d’enamorament”, ja que “una foto és posar en una línia un objecte, una persona i el cor”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va donar les gràcies a tots els que ho han pogut fer possible i va agrair a Toni Prim el fet d’haver tingut aquesta iniciativa i d’haver presentat el projecte.
Explicà que “el llibre recull fotografies de moltíssima qualitat” però que “el millor és que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions”. Va dir també que “el llibre s’havia de projectar de cara a fora per explicar que Tortosa val la pena” i que el llibre “és una mostra del que és la ciutat i no del que voldríem que fos”.
Bel es mostrà convençut amb el fet que tindrà molt d’èxit i va encoratjar els tortosins “per a que el comprin com a regal” i va demanar que “ es tingui una major autoestima” perquè cal “cuidar més i explicar més el que és el nostre territori”.
Finalment, va agrair la col·laboració d’Aigües Tortosa en el finançament del projecte i va informar que el llibre es vendrà a totes les llibreries de la ciutat i als punts turístics com és el cas del Museu de Tortosa, el Centre d’Interpretació del Renaixement i la Catedral. Com que forma part de la campanya de promoció turística de la ciutat, també es podrà trobar en algunes llibreries de Barcelona.


Tortosa, 4 de juliol de 2014


Redactat per: Irene López




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada