diumenge, 12 d’octubre del 2014

Inauguració de l'exposició "Catalunya, indrets i memòria"








El Palau Oliver de Boteller acollirà l’exposició “Catalunya, indrets i memòria” de Rosa Agenjo

El darrer acte de commemoració del Tricentenari a les nostres terres és l’exposició de pintures de Rosa Agenjo “Catalunya, indrets i memòria”.
L’exposició és un retrat de Catalunya al llarg de la seva història, on principalment hi destaca el patrimoni cultural del país, l’art romànic la fundació d’Empúries, la típica masia catalana o els monestirs, entre d’altres.
Mitjançant un recorregut de catorze quadres, els visitants podran conèixer la importància històrica catalana i alguns dels fets més rellevants que van contribuir a forjar, de mica en mica, la identitat de Catalunya com a nació.
El punt de partida de l’exposició se situa al segle VI aC amb la fundació de la colònia grega d’Empúries i finalitza a l’Arc de Berà, lloc pel qual passen els manifestants de la Via Catalana, com a símbol de victòria i d’esperança envers el futur estat independent.
També cal destacar però altres indrets ben representatius de la mostra com ho són la natura, la vida, l’esforç i el treball i l’anhel de llibertat del Delta de l’Ebre; la imatge onírica de la pedrera amb Gaudí o fins i tot, la importància de l’ecologisme i el somni del futur representat al quadre del Port de Barcelona.
El director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, el regidor de cultura, Joaquim del Pino i l’autora de l’exposició, Rosa Agenjo, han presidit l’acte inaugural de la mostra.
El director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, ha explicat que “la mostra s’emmarca dintre dels actes del Tricentenari i que vol donar una visió molt personal i concreta del territori català”.
Per la seva banda, l’autora de les obres, Rosa Agenjo, ha explicat que la idea d’aquesta exposició va néixer al seu taller arran d’una proposta del M. Hble. Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya.
També ha afegit que “es tracta d’un retrat de Catalunya” i que “dóna una visió de progrés a través dels costums i de l’aposta d’una Catalunya diferent”.
Aquesta exposició ha estat viatjant al llarg de l’any per diferents indrets de Catalunya i es podrà visitar a la nostra ciutat fins el dia 17 d’aquest mes.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 3 d’octubre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada