diumenge, 5 d’octubre del 2014

L'Ajuntament de Tortosa dóna suport a la consulta del 9-N






CIU, ERC i ICV-ET recolzen la moció en suport de la celebració de la consulta

Tortosa és una altra de les ciutats que se suma als més de 900 municipis catalans que han aprovat mocions per donar suport a la celebració de la consulta no referendària del proper 9 de novembre sobre el futur polític del nostre país.
L’acord s’ha aprovat amb els vots favorables de CIU, ERC i ICV-ET i el vot contrari del PSC. Cal esmentar però, l’absència a la sessió plenària per part dels representants del PP i de PXC.
La moció dóna "ple suport al President, al Govern de la Generalitat, al Parlament i als partits polítics que donen suport a la convocatòria de consultes populars no referendàries i de participació ciutadana".
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel ha explicat que el text aprovat "mostra el suport a la convocatòria per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l'exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l'Ajuntament de Tortosa amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació" i ha afegit que “no hi ha res més legítim que poder votar”.
També ha volgut felicitar les entitats que defensen la consulta tot dient que “"si avui estem aquí és per la determinació de tot un poble i per la mobilització impulsada per l'ANC i per Òmnium Cultural".
El Saló de Plens estava atapeït de gent, especialment representants de les entitats de l’ANC, d’Òmnium Cultural i d’una important suma de la societat civil.
La sessió ha finalitzat amb la crida a la participació ciutadana a la consulta del 9-N, per part de l’alcalde i amb un fort aplaudiment i crits d’independència des dels membres del públic.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 22 de setembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada