dimecres, 17 de desembre del 2014

IV Edició de la Fira-Concurs d'Aus de Raça







El Pavelló Firal de Tortosa va acollir la IV edició de la Fira-Concurs d’Aus de Raça – Concurs Internacional d’Avicultura de les Terres de l’Ebre

Del 6 al 8 de desembre, el Pavelló Firal de Tortosa, va acollir la IV Fira-Concurs d’Aus de Raça.
Aquesta edició va comptar amb més de 2.700 aus de diferents procedències estatals i internacionals, exposades al llarg dels dies de la mostra.
La Fira-Concurs, cada cop més consolidada i un dels referents del nostre territori, ha incrementat el nombre d’expositors i d’activitats.
Més de 3.000 visitants van poder descobrir els diferents exemplars d’aus, des dels més exòtics com els faisans, fins els més comuns com els coloms, així com d’altres espècies curioses com el colom “Buchón Norwich” o l’ànec Mandarí, entre d’altres.
La mostra comptava amb més de quinze passadissos amb gàbies, la majoria de les quals acollien galls, gallines, ànecs i coloms. També hi havia uns quants exemplars a la venda.
D’entre les principals activitats, cal destacar la granja interactiva, especialment adreçada pels més petits, que van poder donar menjar als animals, aprendre a munyir a les cabres o fins i tot, recollir els ous de les gallines.
A més, com a novetat d’aquest any, la granja comptava amb una gimcana especial per a tots els escolars del municipi que van visitar la fira.
La fira va estar més ben representada que mai, ja que va comptar amb la presència d’una mascota, un pollet gegant, que animava a la ciutadania, però sobretot, a la canalla, a gaudir de les oportunitats de la mostra i a conèixer les diverses espècies d’animals.
La Fira-Concurs, disposava d’un gran aviari exòtic, situat a l’escenari del Pavelló Firal, i al bell mig de l’espai firal s’hi trobava un estany amb un pont on hi havia diferents races d’ànecs i cignes blancs.
D’altra banda, també hi havia alguns estands on venien productes avícoles i ecològics, venda d’animals de companyia i de pollets i venda de pinso i menjar variat pels animals.
En relació al Concurs d’Aus de Raça, cal destacar que el jurat d’aquest any estava format per 23 membres, que van valorar amb detall tots els animals en cadascuna de les categories.
Pel que fa als premis, n’hi havia de nivell territorial, nacional i internacional, però els més destacats són: el premi a millor colom d’exposició, el de millor gallina d’exposició, millor anàtid d’exposició, millor conill d’exposició, millor au silvestre d’exposició o millor animal d’exposició.
També eren premiades altres aus, com els coloms missatgers, les gallines de raça gran, els faisans, els ànecs, les oques o les conillets d’índies.
La Fira-Concurs d’Aus de Raça va obrir portes divendres dia 5 a les 12:30h i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el tinent d’alcalde de Promoció i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, acompanyats pels organitzadors de la fira que van visitar el recinte.
La fira ha estat organitzada per l’Associació de Criadors d’Aus de Raça de les Terres de l’Ebre i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa.
El preu de l’entrada era de 3 € per als adults i gratuït pels menors de set anys. I per aquells que ho preferissin, van poder endur-se el catàleg de la mostra, amb tota la informació sobre les aus i els seus criadors, per 5€.
El Pavelló Firal es va omplir de gent vinguda d’arreu, des d’entesos del sector avícola fins els més petits, que van gaudir de la fira i de les seves activitats al llarg dels tres dies.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de desembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada