dijous, 25 de desembre del 2014

VII Jornades del Voluntariat Juvenil i IX Fira Jove de la Solidaritat 2014






Tortosa acull la IX edició de la Fira Jove de la Solidaritat

En aquesta edició, la Fira Jove de la Solidaritat, se situa a la plaça Mestre Monclús, al Centre Cívic de Ferreries, i compta amb la participació de més d’una trentena d’entitats i d’ONG’s.
La fira ha obert les seves portes a les 10:30h i la seva inauguració ha estat a càrrec de la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Teresa Marcelino, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el regidor de Joventut, Alfredo Ferré.
Teresa Marcelino, per la seva banda, ha destacat que “és un orgull tornar a presentar la Fira de la Solidaritat en uns dies propers a un esdeveniment tan important com La Marató” i que “les entitats que col·laboren tenen un objectiu comú: potenciar el voluntariat”.
També ha volgut agrair la feina de totes aquestes entitats i associacions, alhora que ha explicat que “Tortosa és una de les ciutats referents en el treball en xarxa”.
D’altra banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel ha donat les gràcies a les entitats i associacions participants per la seva feina feta al llarg dels 365 dies de l’any i ha referit que “cal posar en valor la feina que es fa durant un any de cara a la gent de Tortosa” i, referint-se a les paraules de la coordinadora territorial de Joventut, ha dit que “Tortosa és una ciutat referent en el treball en xarxa gràcies a l’èxit de cadascun de vosaltres i de les entitats”, ja que “Tortosa, a nivell nacional, té un teixit associatiu que sempre es destaca”.
En relació a la fira, ha explicat que “s’ha anat coordinant des de l’Ajuntament per poder trobar les sinèrgies” i que “al seu darrere hi ha les persones específiques i concretes de cada entitat que ho fan possible”.
També ha destacat que a la mostra hi participen persones joves, de mitjana edat i gent gran, però mitjançant jornades, com el programa 6/16, adreçat a infants, joves i les seves famílies, “s’intenta inculcar uns valors als nostres joves”.
Ha valorat molt positivament el trasllat de la Fira de la Solidaritat al barri de Ferreries.
A continuació, s’ha efectuat l’entrega dels donatius recaptats durant l’acte benèfic “Tots per l’ELA”, a Anna Rigola i Montse Trull, representants de la Fundació Miquel Valls.
A les 11:00h s’han lliurat els diplomes de reconeixement a totes les persones voluntàries i col·laboradores del Programa Educatiu 6/16.
La tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les Persones, Anna Algueró, ha volgut agrair la feina de les institucions que fan possible aquest programa  i ha dit que “és una ajuda per a les necessitats de la societat”.
La representant de la Delegació d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Núria Estrada, ha explicat que “ el programa ajuda a crear vincles entre l’escola i les famílies” i que “cal animar-los a continuar treballant per la ciutat”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s’ha referit al programa tot dient que “dóna una resposta espectacular a nivell de coordinació de les entitats” i que aquest programa, dotat per l’Obra Social de La Caixa, ha permès que “molts joves han arribat a gaudir dels diferents aspectes del programa”.
Finalment, ha encoratjat tots els voluntaris a seguir treballant en aquest projecte per tal de millorar-lo i ser capaços de superar-se.
Al Centre Cívic de Ferreries, s’ha celebrat l’acte d’agraïment al projecte “Apadrina una Obra d’Art contra el Càncer”, organitzat pel Club Leones Tortosa, a favor de la Lliga Contra el Càncer.
El seu president ha informat que l’entitat ha aconseguit recaptar 2.000€ per la Lliga Contra el Càncer i que amb el conjunt de les dues campanyes impulsades des de l’associació, es recaptaran més de 5.500€.
Per la seva banda, l’alcalde, Ferran Bel, ha donat les gràcies “al Club Lions per la seva feina feta a Tortosa i a les Terres de l’Ebre” i ha recordat que “tot i ser una entitat reduïda, aconsegueix arribar a la gent que més ho necessita” i que “s’espera poder doblar o triplicar la recaptació proposada inicialment”.
Al llarg del dia, els seus visitants han pogut gaudir d’altres activitats com la Xocolatada popular a favor de la Marató de TV3; les diferents actuacions nadalenques com la de l’Associació Cultural 4+1, el Petit Cor Flúmine, l’Escola Municipal de Música de Tortosa o els tamborers de la Confraria del Sagrat Cor de Jesús; així com també les activitats realitzades per membres de les entitats, com el sorteig de la Creu Roja, el “Taxicleta” que transporta els ciutadans fins al centre comercial de la ciutat, o bé, el projecte “Un somriure, una espelma”.
Les VII Jornades del Voluntariat Juvenil i la IX Fira Jove de la Solidaritat estan organitzades pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Tortosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de desembre de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada