dissabte, 6 de desembre del 2014

L'Ajuntament de Tortosa aprova el pressupost del 2015




El darrer pressupost del mandat deixa el deute a nivells inferiors als del 2007

En la passada sessió extraordinària del plenari de l’Ajuntament de Tortosa es va aprovar el pressupost municipal del 2015 amb els vots favorables de CIU, l’abstenció del PP i PxC i els vots contraris d’ICV-ET, ERC i el PSC.
Els pressupost del darrer any de mandat puja a uns 31.126.821€, un 0,66% més que en l’exercici anterior.
El pressupost consolidat, que inclou societats i organismes autònoms, és de 62.386.083€, un 1,90% superior al de 2014.
En la roda de premsa prèvia al ple, la tinent d’alcalde d’Hisenda, Matilde Villaroya, ha explicat que “aquest pressupost és d'estabilitat, conseqüència d'anys d'elaborar i gestionar pressupostos destinats a redirigir i racionalitzar els comptes municipals”.
Villaroya ha dit que “els pilars sobre els que se sustenta aquest pressupost són la millora de la gestió de la recaptació i la racionalització de la despesa”, i s'ha mostrat convençuda que aquests comptes “permeten fixar les bases del futur creixement de la ciutat amb garanties”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut recordar que “hem endreçat i ordenat les finances municipals en el context econòmic més complicat en molts anys, i ho hem fet transformant la ciutat i patint la falta de pagament dels compromisos d'administracions superiors, especialment la Generalitat”.
També ha informat que aquest pressupost deixarà el deute a unes xifres inferiors a les que hi havia el 2007.
Cal destacar que s’incrementen les partides destinades a les ajudes al menjador social i les d'urgència a les famílies més necessitades per sobre del 40% i que les transferències corrents a les EMD s'han incrementat un 38,35 per cent en els últims 4 anys.
Finalment, en l’apartat d’inversions, cal fer especial menció a les millores de la via pública (210.000€), els nous equipaments informàtics (20.000€), l’elevador del cementiri (17.000€), l’adquisició de nous desfibril·ladors (14.000€),
l’arranjament del Portal del Romeu (10.000€) i l’adquisició d’un nou vehicle per a la Policia Local.
També hi destaquen les inversions finançades com la plaça Mossèn Sol (529.750€), l’actuació a la façana de la Catedral (490.000€), el parc del Castell (350.000€), la finalització de l’actuació de l’Avinguda Canigó (112.405€), la millora dels vestidors de l’Estadi Municipal Josep Otero (50.000€) i una partida d’un ME, que l’alcalde encara no vol fer pública a l’espera de concretar-ho més endavant.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 24 de novembre de 2014


Redactat per: Irene López

2 comentaris:

  1. Enhorabona!! El blog està molt bé i aporta informació important per als ciutadans de Tortosa.

    ResponElimina
  2. Felicitats Irene per la feina ben feta!! No només fas una obra de divulgació de les diferents activitats que tenen lloc a Tortosa (cada cop més) sino que en aquest article també fas una gran feina de transparència. Com a lector (ara ja habitual) potser trobo en falta que hi hagin més articles d´opinió TEUS. Enhorabona i endavant!!

    ResponElimina