dimarts, 8 de setembre del 2015

Presentació de la Via Lliure per omplir la Meridiana l'11-S





Membres de l’organització destaquen que ens trobem “en el moment àlgid de la trajectòria del catalanisme”

La vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Dolors Roó, ha explicat que “ l’11-S és el senyal que indicarà arreu del món que anem per bon camí” i que “des de les Terres de l’Ebre hem de donar la imatge de ser un poble activista i mobilitzant”.
Per la seva banda, la representant de l’ANC, Irene Negre, ha insistit en el fet que “cal que la gent tingui clar que la feina no està feta i ens hem mobilitzar de cara al 27-S” i ha explicat que des de l’ANC s’ha habilitat un telèfon per a totes aquelles persones que encara no s’hagin pogut inscriure a la Via Lliure de la Meridiana (935221109).
Han informat que els trams de les Terres de l’Ebre, del 15 al 18, comptaran amb la participació de diferents músics de les nostres terres, com és el cas del grup XEIC!, Joan Rovira, Montse Castellà i Lo Gitano Blanc. A més, també hi haurà acompanyament de grallers, tabaleters i castellers en els diferents trams. La colla castellera de Los Xics Caleros i la Banda per la Independència, estaran al tram 15, la colla castellera dels Xiqüelos del Delta, els dolçainers de la Sènia i els Pirates de l’Ebre, actuaran al tram 16, mentre que la sectorial de pagesia estarà al tram 18.
El president d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Josep Moragrega, ha explicat que “l’11-S és la festa del catalanisme i que cal mantenir la força, la il·lusió i la imatge que donem a nivell de Catalunya i a nivell estatal”.
Ha recordat que “estem al davant del moment àlgid de la trajectòria del catalanisme” i “hem d’aconseguir el que volem tot i les dificultats que tenim i el joc brut de l’Estat espanyol”.
Els cantants dels trams ebrencs de la Meridiana, també s’han sumat a l’acte de presentació d’aquest 11-S i han manifestat que “la societat civil ha d’estar al capdavant” i que “les Diades sempre s’han caracteritzat per la forta càrrega de reivindicació social”. Han afegit també que “l’èxit de l’11-S serà l’avançament de la victòria del 27-S” i que “és un dia on el poble s’ha de sentir més que mai”.
Finalment, des de l’organització de les Terres de l’Ebre, s’han mostrat convençuts d’assolir l’objectiu d’emplenar els 60 busos previstos per anar a la Meridiana.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 2 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada