dissabte, 5 de setembre del 2015

Visita de l'alcalde a les obres d'enderroc de les cases del davant de la Catedral






Es preveu que la nova plaça estigui enllestida abans de les Festes de la Cinta del 2017

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, juntament amb la tinent d’alcalde d’urbanisme, Meritxell Roigé i el cap d’obres, Felip Carles, ha visitat les obres d’enderroc dels edificis del davant de la Catedral que estan avançant a molt bon ritme, ja que, finalitzat el seu enderroc, ja s’està treballant en la retirada de les 4.000 tones de runa.
L’alcalde, ha informat que “el proper cap de setmana el nou espai quedarà net de runa, envoltat d’un perímetre de seguretat i amb la instal·lació d’enllumenat provisional per tal d’il·luminar la façana del temple” i s’ha mostrat satisfet amb el procés de les obres, del qual ha destacat “la feina dels operaris que continuaran traient una mitjana d’entre 35 i 40 contenidors al dia amb un total de 20 tones de runa cadascun”.
Així mateix, en la posterior visita a les obres s’ha pogut apreciar amb detall la constant disminució de la runa i les primeres vistes de la Catedral al riu Ebre. Diversos obrers i també arqueòlegs, han acompanyat als membres del consistori en la visita. En aquest moment, l’alcalde ha volgut fer esmen al calendari de les futures actuacions, dient que “una vegada es finalitzin els treballs, posarem a licitació les excavacions que tindran una durada entre tres i sis mesos”. Les excavacions arqueològiques del subsòl es duran a càrrec de l’arqueòleg dels Serveis Territorials i dels arqueòlegs de la URV, que, de moment, han trobat diversos elements patrimonials que caldrà valorar. Darrerament s’han retirat diverses pedres de les portalades i columnes de les cases enderrocades i tots aquells elements més distingits es duran a la sala de reserva del fons del Museu de Tortosa.
Finalment, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que “l’Ajuntament posarà a licitació el projecte de construcció i millora de l’entorn de la plaça a principis del 2017” i que “si no està tot acabat d’aquí a dos anys, tampoc passa res perquè hem tardat 50 anys a començar”. El projecte, que s’acabarà de determinar després de conèixer la importància de les troballes arqueològiques, inclourà també la construcció de l’escalinata frontal de la Catedral.
Ha referit també que “l’obra no ha tingut grans afectacions sobre la mobilitat i ha causat les mínimes molèsties possibles, ja que, s’han tallat menys carrers dels previstos i no hi ha hagut queixes al voltant de les obres” i ha volgut agrair “la col·laboració dels veïns i la feina feta per part de l’empresa adjudicatària de l’obra”.
A més, ha fet una petició a l’Estat espanyol dient que “cal reclamar al Govern de l’Estat una actuació en la restauració de la façana del temple que requereix d’un milió d’euros”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 1 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada