diumenge, 6 de setembre del 2015

Presentació de la VIII Marxa de Torxes per la Independència






“Guanyem-nos les nostres llibertats” és el lema de la VIII marxa de torxes per la Independència

Els membres de la comissió 11-S de Tortosa, formada per l’ANC, Òmnium Cultural i el Casal Popular Panxampla, han presentat els detalls de la tradicional Marxa de Torxes per la Independència de Tortosa.
El representant del Casal Popular Panxampla, Guillem Argelich, ha explicat que “el lema de la VIII Marxa de Torxes és Guanyem-nos les nostres llibertats” i que “la Marxa vol ser una mobilització potent, popular i reivindicativa”.
Ha animat a la ciutadania “a omplir la Meridiana i recordar la data del 27-S en la història del país” i ha manifestat que “la voluntat del poble mai s’aturarà”.
Ha fet referència a la nova sentència de Tribunal Constitucional i ha dit que “és un més dels canvis que s’han anat anunciant de cara a les queixes per la mobilització de l’11-S i les eleccions”.
Finalment, ha destacat que “continuaran havent amenaces i agressions al territori però cal que els territoris tinguin la possibilitat de tirar endavant”.
Per la seva banda, la representant d’Òmnium Cultural, Dolors Roó, ha explicat que “tots aquells que vinguin a la Marxa, han d’anar abans a recollir les torxes” i ha informat que els parlaments de la plaça Barcelona seran a càrrec del portaveu de la PDE, Manolo Tomàs i d’una membre de l’associació de LGTB Ebre, Paula Rebullida.
A més, ha dit que “comptarem amb la col·laboració de la Colla Castellera de Tortosa, els Xiqüelos del Delta, els Xics Caleros, els Gaiters de l’Aguilot, els grallers de Jesús i els de Roquetes”.
Pel que fa al representant de l’ANC, Manel Alves, ha explicat que “el camí de la Independència s’ha anat fent gràcies a les mobilitzacions dels 11-S i que, aquest any no hem d’oblidar-nos d’anar a Barcelona pel fet de pensar en el 27-S”. Ha afegit que “si l’11-S és massiu el camí del 27-S serà molt més pla i fàcil”.
També ha fet referència a la decisió del TC, dient que “des del TC tenen un tic franquista i ens perjudica la seva manera d’actuar” i que “ha de ser un estímul per seguir endavant perquè el TC no pot imposar sancions sense reformar la Constitució”.
D’altra banda, han explicat que el fet d’escollir un dels microlíders d’Òmnium Cultural per fer el parlament, “demostra que és un dels més vàlids de les reivindicacions del nostre territori”.
L’organització preveu tenir entre un total de 400 o 500 torxes per a la Marxa i espera que l’èxit d’aquesta augmenti pel fet de coincidir en la nit d’inici de la campanya electoral de cara al 27-S i l’enganxada de cartells.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 1 de setembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada