dimarts, 8 d’agost del 2017

El President Mas participa a les jornades de "Torn Obert" a les Terres de l'Ebre



Artur Mas: “La convocatòria d’unes noves eleccions és el gran fracàs de la política espanyola”

El 129è President de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquesta tarda en les jornades de “Torn Obert” organitzades per la Federació del partit a les Terres de l’Ebre.
L’acte, que ha tingut lloc a l’hotel Corona, ha estat iniciat pels parlaments de benvinguda del Delegat territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que ha volgut agrair l’acceptació de la invitació al President Mas, així com posar en valor un cop més el compromís de la gent d’aquestes terres amb el futur que està vivint el país en aquests moments.
Per la seva banda, el President Mas ha iniciat el seu parlament tot recordant que “el 26 de juny ens tocarà tornar a votar”. “Em pensava que els líders espanyols traduirien en pactes de govern el mandat de la gent a les urnes”, ha dit, per després afirmar que “la convocatòria d’unes noves eleccions és el gran fracàs de la política espanyola”.
En aquest mateix sentit, ha volgut distingir Catalunya, tot dient que “aquí es va viure una situació similar però, al final, es va trobar la manera de continuar. El fet que ens toqui tornar a anar a votar ens demostra que no tenen cultura democràtica, ni sentit de país, ni sentit d’Estat”.
No obstant, ha reblat que “hem d’aprofitar aquesta oportunitat per fer valer les nostres decisions, per treure’n un profit i per saber-les gestionar millor que els altres”.
Pel que fa a nivell de país, ha volgut fer esment del seu darrer viatge a França on va tenir l’ocasió d’explicar, diu, la situació que està vivint Catalunya. En aquest sentit, doncs, va destacar que “els catalans hem de ser capaços d’estar a l’alçada de les circumstàncies i d’entrar en el combat de les idees”, ja que “hem de treballar perquè el nostre model de país no quedi afeblit”. A més, també va destacar, en termes econòmics, que “ens cal defensar el concepte d’economia productiva per tal de crear noves oportunitats de feina” i que “abans de pensar com distribuir la riquesa, hem de ser capaços de crear-la”.
Com no podia ser d’altra manera, no es va estar de parlar del futur de CDC, tot dient que “el 21 de maig tindrà lloc una consulta important entre tota la militància de CDC”. Els objectius d’aquesta consulta són 3: que el partit ocupi un espai central més gran entre la social-democràcia i el liberalisme, saber com s’adequa el partit i ajudar a contribuir a eixamplar la base sobiranista.
Finalment, en el torn de preguntes de la premsa, van preguntar-li la seva opinió envers la consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l’Ebre. El President Mas va reconèixer que “si jo fos tortosí, votaria a favor de la retirada del monument”, encara que va afanyar-se a recordar que “la persona que voti a favor de mantenir-lo no vol dir que sigui un franquista, ni un feixista, ni un dictador en potència” i que el més important de tot plegat era el fet que “sigui un alcalde de Convergència el qui hagi posat fil a l’agulla en resoldre d’una vegada per totes aquest debat”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 28 d’abril de 2016



Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada