dissabte, 19 d’agost de 2017

L'ANC de Tortosa organitza una xerrada amb Lluís Llach“18 mesos per a la República catalana”, aquest era el títol de la conferència de Lluís Llach

Ahir al vespre, l’ANC de Tortosa va organitzar la xerrada “18 mesos per a la República Catalana”, amb Lluís Llach.
La xerrada, que es va dur a terme al Centre Cívic de Ferreries, va comptar amb una elevada assistència.
Així doncs, Llach, va iniciar el seu parlament tot destacant “la feina feta i el sacrifici que va fer el president Mas” i afirmant que “en Carles Puigdemont està totalment convençut i si ell està en política és perquè és independentista”.
D’altra banda, va voler dirigir-se a la ciutadania per dir-li que “tots vosaltres sou unes vàlues importantíssimes. La gent, sortint al carrer i manifestant-se, són els que han aconseguit que ara estiguéssim on som”; tot brandant que, ja fa temps, “els ciutadans van deixar de ser súbdits per convertir-se en ciutadans”.
En relació a les competències territorials, va dir que “ningú ha de decidir per nosaltres” i que “cal buscar el marc constitucional per fer el que es vol”. També va anunciar que “el full de ruta, si ens convé, es pot variar”.
Pel que fa a la CUP, va deixar clar que “no entenc l’actuació de la CUP!” perquè “aquesta manera de fer no és la que representa la CUP de Girona, el Maresme o Lleida, per exemple”. Llach va dir que “si no enretiren l’esmena, no retirarem els pressupostos”, tot indicant que “ja hi va haver un sacrifici per part de CDC en aquells moments, arribant a un acord per garantir l’estabilitat parlamentària”. Va lamentar que no siguin conscients del “moment històric que viu ara Catalunya” i que “alguns d’ells estiguin en profundes contradiccions”.
En aquest sentit, va remarcar que “jo sóc una persona que sempre he intentat ser d’esquerres i això no ho puc entendre”; al mateix temps que va remarcar que “ells diuen sempre que no es creuen que alguns siguin independentistes, jo em començo a preguntar si els qui no són independentistes són ells”.
D’aquesta manera, va reivindicar que “cal fer una República de futur per poder solucionar tots aquests problemes”.
Pel que fa a Catalunya Sí que Es Pot i Podem, va referir-s’hi per dir que “demanen el dret a l’autodeterminació però amb permís” i que “volen fer la nova República i estan disposats a participar en aquest procés constituent que ha de ser per tots una confluència d’idees”.
En el mateix sentit, va recordar que “l’Estat espanyol farà moltes coses i aquesta gent s’haurà de definir”. “A Madrid no s’ho volen creure perquè si accepten que som nosaltres els qui estem al capdavant, ho tenen perdut”.
Llach, va dir que “si s’inhabilités el Parlament i vosaltres continuéssiu amb molta força democràtica, sortint al carrer i defensant els electes, no hi hauria eleccions” i que “serà una revolta cívica la que proclamarà la independència i, llavors, Europa s’haurà de posicionar”.
Llach, no va estar-se de mencionar la figura de la Muriel Casals, ja que “ara tindré una rellevància especial al Parlament perquè he agafat el relleu d’una persona molt especial, la Muriel. Ella és la que ha representat millor el que hem estat tots nosaltres, perquè, malgrat ser fràgil, sempre hi era”. Va afegir també que “els personatges passen, els països queden i, de vegades, els problemes també”.
El diputat de JXS, va explicar que “Carles Puigdemont ha dit diverses vegades que vol acabar aquesta legislatura portant el país a ser constituent”. Llach ha reconegut que dins de la coalició de Junts pel Sí hi ha “moments d’eufòria i de depressions, però si ajuntem les dues puntes, sempre es dibuixa una línia recta i ascendent”.
Finalment, va explicar que “la resta de grups volen demostrar que JXS i la CUP estem barallats” i va encoratjar la ciutadania a “seguir sortint al carrer en quan se us ho requereixi”, tot insistint en què “hi haurà el temps suficient per alçar-se i muscular-nos com a poble”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 4 de juny de 2016Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada