dimarts, 15 d’agost del 2017

Primera valoració de la consulta no referendària pel Monument a la Batalla de l'Ebre de Tortosa




- Declaracions de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, al Museu de Tortosa:
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anat a votar a les 12:00h al Museu de Tortosa i ha explicat que “les onze meses s’han constituït en total normalitat”. També ha referit que “hi ha molta influència de gent, amb una elevada concentració en alguns centres com Ferreries, l’Auditori i l’Ajuntament”. Bel ha explicat que s’havia decidit mantenir les meses establertes des d’un principi però desdoblar les urnes per tal que “la gent pugui votar amb més fluïdesa”. A les meses es farà una rotació dels membres funcionaris de la corporació municipal que també seran els encarregats de les urnes addicionals. Pel que fa a les primeres impressions de la jornada ha dit que “les quatre formacions polítiques estan satisfetes amb la participació” i ha dit que “és difícil de valorar la jornada perquè és la primera vegada que es posen les urnes en dissabte, un dissabte, a més, de primavera i en un molt bon temps que ajuda a l’assistència en la majoria dels centres”.



- Declaracions de Josep Felip Monclús al Centre Cívic:
El tinent d’alcalde, Josep Monclús, ha anat a votar a les 12:30h al Centre Cívic de Ferreries i ha detallat que “la jornada està superant les expectatives de manera agradable” i que “tenia pensat d’aprofitar per encoratjar la ciutadania, però després d’aquest èxit, ja no fa falta”. Monclús també ha afegit que té “confiança en què surti el que vam estar demanant des de la nostra formació quan demanàvem el vot als ciutadans” i que “esperem que en cas de ser així sapiguem com s’ha de museïtzar”.

- Declaracions d’Inés Royo, observadora del Centre Cívic:
L’observadora del Centre Cívic, Inés Royo, ha explicat que des de les 9:00h del matí que ja hi ha hagut un nivell de participació molt elevat i un degoteig constant amb una mitjana d’unes 110 persones a l’hora, tenint en compte que el cens és d’unes 6.123. De seguida s’han adonat que en aquell ritme prop de les 11:00h només hauria votat un 20% del cens perquè les cues eren molt llargues i duien uns 40 minuts d’espera a la cua. Així doncs, després de comunicar-ho a l’Ajuntament, s’ha decidit desdoblar l’urna a les 12:10h. Ha informat que en aquella hora havien votat més de 500 persones i que en feia una valoració molt positiva de la jornada arran d’aquesta elevada participació.


- Declaracions de Jaume Solé, president de la l’Associació Tortosins pel Monument:
Ha explicat que “cal valorar en positiu aquesta participació” i que “s’ha de deixar clar que no volem que des de fora se’ns hagi d’imposar el que volem”. Ha explicat que des de l’Associació s’ha estat fent una campanya a peu de carrer per tal de mantenir-lo i contextualitzar-lo “ara que ens han donat a tots la possibilitat d’expressar-nos”. També ha dit que “la jornada serà positiva per a Tortosa i per als turistes que vénen a visitar-la, perquè se’ls ha d’explicar que es tracta d’una jornada democràtica”.

*El total de participació a l’Ajuntament a les 13:00h era d’un 9,66% i a les 13:30h s’ha desdoblat l’urna per tal d’agilitzar la votació. Així doncs, en aquella hora havien votat un total de 2.750 persones de les 5.100 que hi ha adscrites al cens.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 28 de maig de 2016



Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada