diumenge, 13 d’agost del 2017

Inauguració de l'exposició "Paisatges de llarga expressió", de Jordi Canalda



El Museu de Tortosa acull una exposició fotogràfica de paisatges del Delta de l’Ebre i de la Terra Alta

“Paisatges de llarga expressió”, aquest és nom que rep la mostra fotogràfica que s’ha inaugurat aquesta tarda a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa.
Aquesta exposició, comissionada pel Museu de les Terres de l’Ebre, d’Amposta, compta amb una vintena de fotografies de gran format d’entre les quals en destaquen diferents paisatge, tant nocturns com diürns, del Delta de l’Ebre i de la Terra Alta des d’una perspectiva diferent.
Les fotografies són obra de Kiu Photography, el pseudònim artístic de Josep Canalda, que ha explicat que “la tècnica de la llarga exposició fotogràfica és una font d’inspiració que em permet revelar la relació entre el món exterior de la natura i el món interior dels somnis” i que “em permet capturar el rastre que deixa el pas del temps sobre els paisatges, així com la calma que tant caracteritza l’Ebre”.
I és que, en cadascuna de les fotografies podem descobrir un petit fragment de l’immens paisatge que ens envolta, un nou indret per perdre’s en el temps. Des d’un racó gairebé somort, una explosió de colors i una àmplia varietat de textures irrompen per fer partícip l’espectador de la bellesa singular que l’envolta.
Les Terres de l’Ebre, un paradís que amaga grans secrets, es converteixen, a través de la mirada del fotògraf, en l’escenari perfecte per desenvolupar les seqüències de cadascuna de les seves imatges. La llum, els colors, l’aigua, els núvols, la vegetació o els estels tracen un diàleg silenciós i visual amb l’espectador, tot convidant-lo a deixar, per uns instants, les seves cabòries del dia a dia i a endinsar-se en un univers de sorpreses, en un entorn conegut però, sovint ignorat, que posat fit a fit al seu davant esdevé magnificent i gairebé idíl·lic.
En els parlaments inaugurals, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la feina del fotògraf qualificant-la “d’excel·lent” i ha aprofitat per reivindicar un cop més “la importància del paper que fan els museus com a element de dinamització cultural de tota la ciutat” i ha encoratjat la ciutadania “a aprofitar al màxim aquest cap de setmana, ja que se celebra la Nit dels Museus a tot arreu”.
Finalment, el director del Museu de les Terres de l’Ebre i comissari de l’exposició, Àlex Farnós, ha dit que “qualsevol col·laboració sempre és ben rebuda i agraïda, però, en aquest cas, estem parlant d’una exposició que és molt potent”. A més, ha explicat que “cadascun dels paisatges de les fotografies transmet una sensació de pau i de tranquil·litat d’esperit”.
L’exposició, “Paisatges de llarga expressió”, es podrà visitar a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa fins el 19 de juny.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de maig de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada