diumenge, 13 d’agost del 2017

Un 52% dels militants de CDC a les Terres de l'Ebre voten per la refundació del partit


El Superdissabte de CDC tanca amb una alta participació a l’Ebre

Aquest dissabte, la directiva de CDC havia convocat les primeres primàries del partit a nivell de tota Catalunya. Les primàries, que han rebut el nom “Superdissabte”, tenien com a objectiu formular dues preguntes a la militància: escollir si preferien una refundació del partit o seguir com fins ara i escollir el cap de llista per a les eleccions espanyoles pel partit.
A les Terres de l’Ebre, el partit ha tingut diversos punts de votació entre fixes (Tortosa, Deltebre, Pinell de Brai, Móra d’Ebre, Amposta i Flix) i mòbils (Jesús, Perelló, l’Ametlla, Gandesa o Móra la Nova).
Tortosa va ser un dels punts de votació que va comptar amb més participació del cens, ja que van votar un total de 97 militants i 37 simpatitzants.
Al voltant de les dotze del migdia, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anar a votar i va aprofitar per fer unes declaracions als mitjans a peu d’urna.
Bel, va destacar que “per ser el primer cop que es feien unes primàries es podien considerar un èxit”, ja que “es tracta d’una consulta històrica per decidir com construir l’instrument polític dels propers 450 anys”.
A més, també ha explicat que “la militància ha d’escollir avui quina és la millor opció per CDC perquè aquesta ha d’encarar un nou projecte polític amb altres persones o potser refundar els seus estatuts”.
En aquest sentit, Bel s’ha mostrat “satisfet” dels resultats de la jornada perquè “a Tortosa ja han votat prop de 90 persones en només dues hores de votació” i ha afegit que “això és molt bo per al conjunt del país perquè els militants tenien moltes ganes de participar en la construcció del nou instrument polític”.
Així doncs, el Superdissabte de CDC a les Terres de l’Ebre va tancar amb un total d’un 52% a favor de la refundació del partit per crear una formació política de centre ampli i de caràcter independentista. Pel que fa als resultats generals a nivell del país, cal destacar que va guanyar la mateixa opció en un 67% dels vots emesos.
D’altra banda, en relació a la pregunta sobre quin cap de llista preferien de cara a les eleccions de l’Estat espanyol, Francesc Homs o Sílvia Requena, va guanyar en Francesc Homs per un 83% dels vots. Pel que fa a Catalunya, l’opció més votada també va acabar sent la de Francesc Homs, però amb un 77,6% dels vots.

Tortosa, Terres de l’Ebre, 21 de maig de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada