dilluns, 6 de gener del 2014

Els reis d'Orient arriben a Tortosa






SS.MM els reis d’Orient van arribar a la ciutat navegant pel riu Ebre.

Els reis d’Orient van arribar a Tortosa a les 17:30h i van ser rebuts per les autoritats de la ciutat a la platja fluvial de Ferreries. Des d’allí, Ses Majestats van pujar al Tren Urbà, que ha recorregut les principals zones comercials durant aquestes festes, i es van dirigir a l’església del Roser on un any més, es va celebrar el pessebre vivent. Els reis van lliurar-li or, encens i mirra al nen Jesús i tot seguit, el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent va dirigir unes paraules a Ses Majestats.
Tot seguit es van traslladar amb el Tren Urbà fins a la Plaça de l’Ajuntament on van saludar tots els nens i nenes que els esperaven i van ser rebuts per l’alcalde de la ciutat. Els reis d’Orient van pujar al balcó de la casa consistorial, on el Sr. Ferran Bel i el regidor de festes, Domingo Tomàs van lliurar-los-hi les claus de la ciutat per a que poguessin entrar a totes les llars. L’alcalde va dirigir unes paraules als ciutadans de Tortosa i va demanar als Reis que en aquest 2014 hi hagi més feina per a tothom. Melcior digué unes paraules a tots els nens i nenes i va parlar de les novetats de la ciutat que els acollia un any més.
A les 18:45h s’inicià la cavalcada des de la plaça de l’Ajuntament, aquest any ambientada “En un parc d’atraccions”. La cavalcada passà pel carrer Dr. Vilà, per l’Avinguda Generalitat i finalitzà el seu recorregut al parc Teodor González.
La cavalcada comptava amb onze carrosses i vint elements engalanats amb elements dels tradicionals parcs d’atraccions, com una nòria, uns cavallets, els autos de xoc o un vaixell pirata. A més, al capdavant anava el gran estel lluminós, però aquest any s’enlairava fins als núvols amb l’ajut d’una grua.
Degut a les mesures de prevenció en totes les cavalcades, aquest any es va demanar que es respectessin les mesures de seguretat a l’hora de recollir els caramels, que no baixessin massivament a la calçada i que els pares tinguessin cura dels més petits. Les quatre darreres carrosses van llençar més de mil quilos de caramels.
A les 20:00h, Ses Majestats es van dirigir al passeig central del parc municipal per accedir a l’escenari des d’on van saludar tots els nens i nenes i van ser rebuts per l’alcalde i el regidor de festes.
Aquest any es va fer la foto de la ciutat, on els fotògrafs autoritzats van fer una fotografia als reis d’Orient saludant des de l’escenari.
Finalment, es van lliurar els regals a alguns nens i nenes.
Al dia següent, Melcior, Gaspar i Baltasar acabaran de repartir els últims regals a la Clínica Terres de l’Ebre, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, a la Clínica Diocesana Sant Miquel Arcàngel, als Cantaires de l’Ebre-Delta i a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Durant el dia els acompanyaran el patges reials i les autoritats de la ciutat. El seu trajecte també transcorrerà per la Capella del Reis on es celebrarà la missa a les 12h.


Redactat per: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada