diumenge, 19 de gener del 2014

Inici de la campanya "Signa un vot per la independència"




El passat divendres 10 de gener es va encendre l’estelada d’espelmes i s’inicià la campanya “Signa un vot per la independència” a la plaça Barcelona de Tortosa.

Divendres 10 de gener, Tortosa va ser una de les vuit ciutats catalanes que va participar en la presentació del pla d’actuació de l’ANC i amb l’inici de la campanya “Signa un vot per la independència”.
A les 18:30h es va encendre una estelada i la frase “Tortosa sí, sí” amb 2000 espelmes.
La gent podia apadrinar les espelmes per 1€ i llavors rebien un got de xocolata.
Els membres del Secretariat Nacional de l’ANC, Manel Alves, Marcel Guiu, Joan-Esteve Guillaumet i Ferran Civit, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la campanya “Signa un vot per la independència”.
A més, es va fer la lectura del manifest de l’acte “Encén l’estelada” per part d’Irene López. També va intervenir Manel Casadó, membre de l’ANC Tortosa.
Els escriptors, Emigdi Subirats i Jesús Mª Tibau van llegir el seu conte del llibre “22 contes a la vora de la independència”, que es presentarà el proper dia 17 a la llibreria La 2 de Viladrich.
Durant l’acte es van emetre dos vídeos, l’espot promocional de la campanya “Signa un vot” i el vídeo de “l’Encén l’estelada” d’Alcanar. Des d’allí es va fer la retransmissió en directe de la intervenció de la presidenta de l’ANC, la Sra. Carme Forcadell.
Per finalitzar l’acte, van actuar el grup XEIC! que va interpretar algunes de les seves cançons més conegudes, entre les quals, “Tornarem”.
Al llarg de tota la tarda, els assistents a l’acte van poder signar el full de petició de la campanya.
I tots aquells que no van tenir l’oportunitat de fer-ho, van poder assistir a les diferents paradetes que es van instal·lar a Tortosa i als voltants, al igual que a la resta de Catalunya, durant el cap de setmana de l’11 i el 12 de gener.
A Tortosa, tots els dissabtes pel matí, fins al mes de novembre hi haurà una paradeta de l’ANC instal·lada al Mercat Municipal, on es recolliran signatures i es donarà informació.


Redactat per: Irene López.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada