dimarts, 27 de maig del 2014

Despuig vivint el Renaixement





La ciutat de Tortosa ha acollit les Jornades de recreació històrica i d’ambientació al segle XVI

El passat divendres i dissabte s’han celebrat les Jornades de recreació històrica i ambientació al segle XVI “Despuig vivint el Renaixement”.
A la plaça de l’Escorxador es va instal·lar un campament, una taverna, una àrea de jocs per als nens i un petit mercat d’època que acollia diferents parades, des de vestits d’època fins a formatges, tot passant pels guarniments típics d’època.
A més, en aquestes jornades es va poder gaudir de diferents xerrades com és el cas de “Tortosa, una visita a la ciutat del Renaixement”, a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz o la Taula Rodona “Turisme, promoció i impacte econòmic de la Festa del Renaixement”, amb el professor i doctor de la URV, Xavier Farré; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Albert Folch, entre d’altres.
També es va fer una demostració de cuina i rebosteria del segle XVI, a càrrec de Margaret Nofre, presidenta de l’Associació Platigot.
En el marc de les jornades, es va fer una lectura de l’obra de Despuig “Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa”, així com també és van emetre dos audiovisuals. L’audiovisual de “La Taula de Canvis de Tortosa” es va projectar a la Sala Polivalent del Museu de Tortosa i el de “Tortosa i les Terres de l’Ebre al segle XVI”, es va poder veure al Centre d’Interpretació del Renaixement.
Al llarg d’aquests dos dies també es van fer algunes de les activitats més singulars de la Festa del Renaixement, com ho són els abanderats de la festa, la Fanfara de la Vegueria, la desfilada dels gegants...
Finalment, els visitants van poder gaudir de les visites guiades al Call amb la Jueva de Tortosa.


Tortosa, 17 de maig de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada