dimarts, 20 de maig del 2014

Inauguració de l'exposició "Francesc Bas Espuny i el cartellanisme de postguerra a Tortosa"




S’ha inaugurat l’exposició “Francesc Bas Espuny i el cartellanisme de postguerra a Tortosa”

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ha organitzat l’exposició “Francesc Bas Espuny i el cartellanisme de la postguerra” que vol retre homenatge a la figura de Francesc Bas, que tot i ser nascut a Mataró, va establir-se a la ciutat de Tortosa el 1940. Fou contractat com a delineant municipal, tot i que la seva destresa com a dibuixant el van dur a dissenyar la majoria d’imatges corporatives de les Festes Majors, la Setmana Santa i les fires de la ciutat. Va ser el dibuixant de preferència almenys fins ben entrada la dècada del 1950.
En aquesta mostra es podran visitar alguns dels cartells que ell dissenyà per a la ciutat com ho són els de les diferents edicions de les Festes de la Cinta, el de la fira de ramaderia o bé les mostres dels dissenys de la Setmana Santa de la nostra ciutat.
D’altra banda, també es podran veure els esbossos d’algunes de les seves obres, així com també alguns pòsters, llibretes i diplomes o fins i tot, el reconeixement que li van atorgar des del municipi, la medalla d’or de la ciutat.
Una exposició que obre les portes a una època passada on després de la guerra, l’ús dels cartells havia quedat tant reduït, i que poc a poc van tornar a recobrar el sentit adoptat durant la República.
A l’acte inaugural ha assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de cultura, Joaquim del Pino, el director dels Serveis Territorials del Departament cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, Albert Curto i Quima Romero, en representació de la família Bas.
L’exposició es podrà visitar a l’edifici de Sant Jaume i Sant Maties dels Reials Col·legis fins al 28 de juny.


Tortosa, 9 de maig de 2014


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada