diumenge, 11 de maig del 2014

Inauguració de la 70ª edició de la Fira Multisectorial de les Terres de l'Ebre "Expoebre-Ebreambient 2014"





 Es mostra Signatura vot ANC.JPG.

La 70ª edició de la Fira de les Terres de l’Ebre “Expoebre-Ebreambient 2014” obre les seves portes

De l’1 al 4 de maig el Pavelló Firal de Remolins acollirà, un any més, la Fira Multisectorial de les Terres de l’Ebre.
Enguany, compta amb un total de 180 expositors que mostraran els seus productes a tots els visitants.
Aquesta tarda, el secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà i Clavé ha inaugurat l’Expoebre, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, entre d’altres autoritats del municipi.
En la compareixença prèvia a la roda de premsa dels mitjans de comunicació, el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, va felicitar a l’alcalde i a tot l’equip de govern per la fira i digué que “és tot un honor inaugurar la fira Expoebre i fer-ho de la mà de l’alcalde m’és molt rellevant”. L’alcalde de la seva banda, va referir-se al manifest de les retallades en les beques per part del Govern de Madrid, el qual ha qualificat de “deslleialtat absoluta”. Castellà també s’hi va referir exposant que la retallada que s’ha fet des del ministeri d’educació “és una deslleialtat i un error estratègic”.
Pel que fa a l’actual situació de l’Observatori de l’Ebre, tant l’alcalde com el secretari d’universitats han reconegut la importància d’aquest institució, sobretot en l’àmbit meteorològic i han manifestat que respecte a la restricció i retallada exponencial que ha retirat tot el finançament d’aquesta institució, “el Govern i els ajuntaments hi estan treballant per tal de garantir-ne la seva viabilitat futura”.
Antoni Castellà ha visitat el recinte de 10.000 m2 acompanyat de l’alcalde de la ciutat i la resta de les autoritats. També cal destacar que ha participat en la campanya organitzada des de l’ANC, signant un vot per la independència a l’estand de la fira de l’esmentada associació.
A la roda de premsa el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann ha volgut donar la benvinguda i el seu agraïment a tots els visitants i sobretot als expositors que amb el seu esforça fa dies i setmanes que han estat treballant per fer-ho possible.
També ha volgut destacar que l’Expoebre “ha de millorar per oferir una millor oferta en els diferents àmbits i que des de Fira Tortosa i l’Ajuntament segueixen treballant amb sectors clau com el turisme i el medi ambient”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha donat la benvinguda a l’alcalde d’Alcanyís, present en l’acte inaugural, degut al projecte comú de la Ruta dels Tres Reis, entre Morella, Alcanyís i la nostra ciutat. Degut al fet conegut aquell mateix dia, que situa l’URV, de gran importància a les nostres terres i especialment a Tortosa, que la situa la 66ª entre les universitats de menys de 50 anys del món, segons l’informe “100 under 50”, elaborat pel Times High Education, Bel s’hi ha referit dient que “és una dada que hem de posar en valor tots i tot el país” i ha dit que “s’està treballant en la bona direcció”. Ha volgut tenir un gest d’agraïment per tota la seva feina al rector de la universitat, Francesc Xavier Grau, que en breu esgotarà el seu mandat i deixarà de ser-ho.
En relació a la 70ª edició de la Fira de les Terres de l’Ebre, ha volgut agrair la feina de tots els expositors, tant els nous com els novells i ha dit que “és un mèrit que hi hagi tantes empreses que hagin estat fidels a Expoebre tots els anys”. També ha parlat de les novetats que caracteritzen la fira d’aquest any, com ho són les Jornades de la Biomassa i la fira multisectorial, cada cop en àmbits més diferents. La fira si és possible és gràcies als expositors i sobretot en moments importants, no especialment els millors temps econòmics –ha afegit Bel.
El secretari d’Universitats, Antoni Castellà, s’ha referit al reconeixement de la URV dient que “es converteix en un aliat estratègic per a Tortosa i les Terres de l’Ebre per accedir als fons europeus i fomentar la innovació”. També ha explicat que “el nostre país pot esdevenir una de les economies de coneixement al món si orientem la nostra estratègia cap a la innovació”i que “el repte de país ha de ser una nació pròpia i rellevant al món i deixar un estat que no ens fa tant competitius, quan el més prudent i important ha de ser això”.
Pel que fa a l’Expoebre ha dit que “és molt rellevant que faci 70 anys que es fa la fira i que s’iniciés pels ciutadans en l’època de la postguerra”. Finalment, també ha dit que “els diferents estands presenten innovacions en diferents àmbits i demostren un gran potencial d’emprenedoria”.


Tortosa, 1 de maig de 2014


Redactat per: Irene López



  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada