dimarts, 13 de maig del 2014

Valoració de la 70ª edició d'Expoebre





L’Expoebre tanca les seves portes amb un increment de visitants i de venda de productes dels expositors, respecte l’anterior edició

En el marc de la fira, enguany s’ha celebrat la Festa de les Revistes. Aquest fet va tenir lloc ahir dissabte i ha estat organitzat per les revistes Sàpiens, Descobrir i Cuina. Al llarg de tot el dia es van organitzar diferents conferències, visites guiades, presentacions de llibres... com per exemple la Ruta fotogràfica per Tortosa, la Demostració de Cuina Sefardita al Mercat Municipal, la conferència de “La disputa de Tortosa”, la presentació del llibre “El compromís de Casp: negociació o imposició?”, la visita guiada al Convent de Santa Clara o la visita guiada a l call amb l’actuació de la Jueva de Tortosa, entre moltes altres activitats.
El darrer dia de la fira és el dia de la Creu Roja i el dia de les Terres de l’Ebre. En motiu del dia de la Creu Roja, les autoritats de la ciutat, acompanyades del president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera i del president de Creu Roja Tarragona, Vicenç Gabriel, han enlairat la bandera de la Creu Roja als pals d’honor de la Fira. Tot seguit s’ha fet la recepció de les autoritats convidades al Dia de les Terres de l’Ebre i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, acompanyat de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i de la resta d’autoritats han visitat el recinte firal. En els parlaments, Soler ha volgut destacar la feina que s’està duent a terme des de la institució que presideix en l’àmbit del turisme, promoció i medi ambient, entre d’altres. S’ha referit al Baix Ebre dient que “és el motor de les Terres de l’Ebre” i pel que fa a Tortosa, “exerceix un lideratge integrador”.
Aquesta tarda s’han lliurat els Premis del 32è Concurs de Novetats de productes i d’estands d’Expoebre.
En la categoria de millor producte o servei, el primer premi ha estat per a “Ebrefitness”, amb el seu Sistema d’entrenament Mihabodytec. El 1er accèssit en la categoria ha estat per “Lo Folguerill”, per la Melmelada de llima amb herbabona i el 2n se l’ha endut “Sehogar”, per l’Associació solidària per a nens discapacitats.
El premi a millor estand de l’Expoebre, l’ha guanyat “Full Events” i el 1er accèssit, “Bioma”. El 2n accèssit de la categoria se l’ha endut “Soldebre”.
I en la darrera categoria, l’Ebreambient, l’afortunat ha estat la “Biomassa de l’Ebre”, pel seu Mòdul energètic integrat. El 1er accèssit ha estat per “Cinthia Jardineria i Manteniments”, pel Sistema de reg “Lluvia sólida”, mentre que el 2n l’ha guanyat “Aisterm Eco”, per l’Aïllament tèrmic sostenible.
Posteriorment, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han fet la valoració de la 70ª edició de l’Expoebe-Ebreambient 2014. La fira ha registrat, al llarg de les quatre jornades, una gran quantitat de visitants superior a la dels altres anys. L’alcalde, Ferran Bel ha defensat el model ja consolidat des de fa uns anys que aposta per una Expoebre multisectorial i d’accés gratuït que dóna una àmplia oferta en els diferents sectors. Bel ha destacat que “el volum de negocis ha estat superior” i que “s’està treballant en la bona línia”. També ha valorat la resposta positiva del públic i dels expositors titllant-la d’un “motiu de satisfacció”. Ha destacat que “des de Fira Tortosa es vol mantenir sempre l’aposta per tirar endavant els projectes consolidats i els que són nous”. Finalment, ha informat que des de Fira Tortosa “s’està treballant per consolidar una nova fira, el sector de la qual es donarà a conèixer properament”. Aquesta fira serà una nova via per reafirmar l’esperit de créixer potenciat per Fira Tortosa i que servirà per tirar endavant altres projectes.
Per la seva banda, el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha volgut destacar el fet que “els visitants hagin superat els de l’any passat” i que “el primer de maig la van visitar més de 2.000 persones”. També ha dit que “l’oferta del producte està molt més a mà” i això permet “una fira realment bona”.


Tortosa, 4 de maig de 2014


Redactat per: Irene López
     
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada