divendres, 10 d’abril del 2015

Dia Mundial de la Poesia 2015







El Palau Oliver de Boteller acull un any més, l’acte central del Dia Mundial de la Poesia

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, han organitzat, un any més, l’acte central del Dia Mundial de la Poesia a les nostres terres.
El director dels Serveis Territorials, Ferran Bladé, ha destacat que en aquesta edició “s’ha volgut fer una aposta diferent, on ens acompanyin persones vinculades a la lírica i poesia”. Ha explicat que es vol dedicar l’acte “a un dels poetes més importants, Joan Vinyoli”. S’ha mostrat satisfet del contingut de l’acte i de l’assistència, tenint en compte que es tractava d’una setmana intensa, ja que a Tortosa es feien molts actes al mateix temps.
L’acte ha començat amb un espectacle poètic i musical, a càrrec del poeta Jordi Llavina. S’han recitat poemes de diversos autors d’arreu del món, entre els quals hi destaquen: Cesare Pavese, Josep Carner, Gabriel Ferrater, Gerard Vergés, Jaime Gil de Biedma o Luis Cernuda, entre d’altres.
A continuació, els membres del Consorci per a la Normalització Lingüística, van recitar el poema “Illa escrita”, del poeta lleidatà, Jaume Pont, en català i vint llengües més. 
Tot seguit, es va fer el tradicional brindis per la poesia, pels poetes i per tots aquells que l’ajuden a difondre i es va llegir un breu poema de Vinyoli, “Llibre d’amic”.
La celebració va concloure amb el recital del músic i compositor, Xavi Múrcia, que va incloure poemes musicats de diferents temàtiques, però especialment dedicats a l’any Vinyoli.
L’acte, organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, també va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i del Consorci per a la Normalització Lingüística, entre d’altres organismes i institucions.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de març de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada