dijous, 2 d’abril del 2015

Inauguració de l'exposició "Art, veu i vot"








La URV acull l’exposició “Art, veu i vot”, organitzada per les Pro Seleccions Esportives Catalanes

La URV de Tortosa acollirà l’exposició “Art, veu i vot”, que compta amb diferents obres d’artistes catalans que volen expressar el seu sentiment de país, l’aposta pel dret a decidir o el vot del “Sí-Sí” a les urnes, per tal de posar en valor el procés català cap a l’assoliment de la Independència.
En l’acte inaugural, el director de la URV de Tortosa, Azael Fabregat, ha explicat que “es tracta d’una exposició que va acollir en primer lloc el Museu d’Història de Catalunya i que acull les obres de 80 artistes del país”. Afegí que “són obres que acullen la creativitat artística en un format homogeni” i que transforma “l’activisme social en artivisme social, mitjançant accions concretes en pensament crític”.
El president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, va dir que “els creadors artístics sempre han estat una veu important en els grans moments de la història de Catalunya” i que “des d’un seguit d’entitats de la societat civil catalana vam creure convenient tirar endavant aquest projecte on els autors poguessin expressar les seves inquietuds, i les de la societat catalana, en relació a,b el moment polític i social actual”.
D’altra banda, la responsable de l’Antena Cultural de la URV, Núria Gil, ha dit que es tracta d’una exposició que ha passat per molts llocs com el Museu d’Història de Catalunya, Reus o Sabadell i que, després de Tortosa, viatjarà fins a Berlín, Londres i París.
Explicà que “és una exposició que alhora és un acte de reivindicació política amb artistes a favor del nou país” i “al servei de la causa de la llibertat del poble català”. Finalitzà el seu discurs amb un to esperançador, tot dient que “pot ser són obres que estaran a les ambaixades catalanes en un futur” i que “per moltes restriccions que hi hagi, quan un poble vol decidir el seu futur, ho aconsegueix”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair la tasca de l’entitat promotora i la presència de l’ANC, Òmnium i l’AMI, tot dient que “cal crear sinèrgies”. Explicà que “és una exposició d’art amb artistes molt coneguts i altres de més novells que expressen una cosa tan òbvia com poder decidir el futur del nostre país”.
També va afegir que “el més important és acollir-la, recolzar-la i difondre-la” i que, a més, compta amb el suport de l’Antena Cultural de la URV, que “duu una tasca merament universitària i molt complementària en l’àmbit cultural que permetrà apropar-la a més de 1.000 alumnes”.
La mostra “Art, veu i vot”, que compta amb obres de més de 80 artistes catalans, es podrà visitar al vestíbul de la URV de Tortosa fins el 30 d’abril.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 19 de març de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada