divendres, 24 d’abril del 2015

Presentació d'un nou producte turístic: "La Dama del Castell"






Pili Cugat impulsa una nova activitat turística per a la ciutat de Tortosa, “La Dama del Castell”

A partir d’aquesta Setmana Santa, la ciutat de Tortosa comptarà amb una nova activitat turística que ens durà a descobrir la història del Castell de la Suda i tot allò que hi tingué lloc al seu voltant a través de la protagonista, la Dama del Castell, que anirà vestida d’època i interpretarà un total de vuit cançons cantades a capella que harmonitzaran el recorregut.
La impulsora d’aquest nou producte és Pili Cugat, que també interpreta la ruta amb cançons sefardites pel Call “La Jueva de Tortosa”.
En la prèvia presentació feta als mitjans, Pili Cugat ha explicat que “aquest personatge és el narrador de l’essència del Castell” i que parla de diferents moments com “l’ocupació sarraïna, el personatge d’Abu Bakar Al-Turtuxí, l’Ordre de l’Aixa, la conquesta cristiana, la importància dels ibers, els romans o els templers”. També ha destacat que “aquestes cançons són fruit del treball de documentació i recerca dut a terme per a la creació del personatge”.
Per la seva banda, el regidor de turisme, Alfredo Ferré, ha volgut felicitar aquesta iniciativa en nom de l’Ajuntament i ha agraït la col·laboració del Parador en el projecte.
A més, ha dit que aquest producte “mostra com el turisme és un sector estratègic en l’economia de la ciutat” i que “aquesta oferta de col·laboració públic-privada, ajuda a complementar les visites guiades de la ciutat”.
Finalment, el director del Parador Nacional de Turisme, Castell de la Suda, Jesús Hernández, va destacar que les representacions de la Pili Cugat sempre posen en valor el lloc on s’interpreten, tant la del Call com aquesta del Castell i va reconèixer la costosa tasca de documentació històrica per realitzar la representació.
Els primers passis es faran el 3 i 4 d’aquest mes, tot coincidint amb els dies de la Setmana Santa i de més ocupació turística al Castell.
Les reserves es podran fer directament al web www.lajuevadetortosa.es, trucant al telèfon 698080050, o bé, reservant l’entrada al mateix Parador.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 31 de març de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada